VERGİ DAİRESİNDEN MESOB'A ZİYARET

VERGİ DAİRESİNDEN MESOB'A ZİYARET
"

   VERGİ DAİRESİNDEN MESOB’A ZİYARET

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmasını istediklerini söyledi.

 24. Vergi Haftası nedeniyle Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan, beraberindeki heyet ile birlikte MESOB Başkanı Şevket Keskin’i ve oda başkanlarını ziyaret etti.

 

MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Esnafın bir özelliği var, esnaf kesimi vergiyi kutsal olarak görür ve çocuğunun nafakasından keserek devletine vergisini verir. Biz, herkesin kazancına göre vergi alınmasını istiyoruz. Çok kazanandan çok az kazanandan az vergi alınsın. Artık dünya bu siteme gidiyor. Bu sistemin ülkemizde de uygulanmasını istiyor. Küçük esnafın, Maliye Bakanımız da söylemişti, ‘Az bir vergi’ öder’,  ama esnafın bütçesine göre ve dolaylı yollardan biz daha çok vergi ödediğimizi söylüyoruz.  Kurumlarla birlikte ödediğimiz kalemler var, çok sayıda vergi kalemi var. Ömür Tüken Vergi olarak gördüğümüz Özel Tüketim Vergisi, bir kereye mahsus çıkartıldı, ancak sabitleşerek, sırtımızda kaldı” dedi.

 

  Malatya Vergi dairesi’nin çalışmalarından ve diyalogundan dolayı memnun olduklarını ifade eden Keskin, “Devletin ayakta kalması için mutlaka vergilerin ödenmesi gerekir. Biz bunun bilincindeyiz” dedi.

 

 Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan ise, “Vergi Haftası’nın amacı toplumda daha sağlıklı bir vergi bilinci oluşturmak ve vergiyi gönüllü ödeme alışkanlığını yaygınlaştırmaktır. Biz her Vergi Haftası’nda bunu vurguluyoruz. Çünkü vergi çok önemli. Devletin yapmış olduğu tüm hizmetlerin vaktinde ve mükemmel bir şekilde yapılabilmesi için, vergilerin de yerinde ve zamanında ödenmesine bağlı” dedi.

  Özkan, zamanında vergisini ödeyen esnaf ve sanatkarlara keskin nezdinde teşekkür ettiğini belirtti.

 

"
Tür DOSYA İNDİR