TESKOMB'DAN MALATYA'YA OKUL

TESKOMB, Battalgazi Belediyesi'nin Yeşilkuşak Projesi kapsamında Atatürk kız Lisesi binasının taşınması nedeniyle yapılacak olan yeni okulun yapımını üstlendi.

"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB), Battalgazi Belediyesi’nin Yeşilkuşak Projesi kapsamında Atatürk kız Lisesi binasının taşınması nedeniyle yapılacak olan yeni okulun yapımını üstlendi.

Aynı zamanda AK Parti Yozgat Milletvekili olan TESKMOB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül ve TESKOMB Genel Müdürü Zincirkıran havaalanında Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı İsmet Bayram, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ve bölge illerinden gelen kooperatif başkanları tarafından karşılandı.

TESKOMB Genel Başkanı Akgül ve beraberindeki heyet Battalgazi Belediyesi tarafından Eskimalatya’da  Silahtar Mustafapaşa  Kervansarayı’nda düzenlenen 8. Uluslararası Kervansaray Buluşması açılış törenine katıldı.

AK Parti Yozgat Milletvekili ve TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül, “Esnaf toplantıları yapmak üzere yola çıktık. Malatya’da her halde bize bakarlar dedim, ikram ederler dedim. Malatya’ya geldik, borçlu çıktık herhalde bizden para isteyecekler. Türkiye’de esnaf ve sanatkarlara ucuz kredi temin eden devlet destekli kredileri kullandıran kefalet kooperatiflerinin merkez birliğiyiz. TESKOMB, kıt kanaatlerle 2000’li yıllara kadar gelmiş, parası olmayan bir kuruluştu. Allah, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan razı olsun, vermiş olduğu büyük desteklerle çok güçlü bir kuruluş haline geldi. Aynı zamanda milletvekiliyim, ama oranın genel başkanı benim. Orada biz parayı çok cimri tutarız, bugüne kadarda kimseye para vermedik. Şimdi buraya geldik, burada söylediler. Bakanımız ve genel başkan yardımcımız burada para vermemezlik olmaz. ‘Biz az birey veririz’ dedim, fakat sayın bakanımız orada dediki ‘En az yarısını vereceksin’ dedi. Sayın bakanım yarısı 3.5-4 milyon TL yapıyor. Sayın bakınım size feda olsun. Sizin yapmış olduğunuz çalışmalar çok daha büyüklerine layık, çok daha iyilerine layık. Bakanlığınızda çok kısa sürede bizim çalışmalarımıza büyük katkılarda bulundunuz, Allah razı olsun. Onun içinde yarısı feda olsun. Emriniz olur sayın bakanım” şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, “Sayın Abdulkadir Akgül ile uzun yıllar beraber çalıştık ve O’nun sadece okul yapmakla değil, şimdi okulun yarısını yapacak. Ama Abdulkadir başkan, Malatyalı esnaflar için Malatya’ya çok özel destekler verdi.  Esnaf ve Sanatlarlar Odaları Birliği Başkanımız Şevket keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanımız Ali Evren ve bütün esnafımız bunun farkında” diye konuşarak, yapılacak okula verilecek olan destekten dolayı TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül’e teşekkür etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’de konuşmasında TESKOMB tarafından yapılacak olan okula değinerek, Battalgazi Belediyesi’nin yapımını üstlendiği okul için konuyu TESKOM’a ilettiğinde projeye sahip çıkıldığını belirterek, TESKOMB’un okulun yapımını üsteleneceğini ve kendisinin de tüm aşamalarını , her hangi bir sıkıntı olduğunda takip edeceğini ifade etti. Tüfenkci, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatiflerinin Türkiye’de önemli bir boşluğu doldurduğunu belirterek, esnaf ve sanatkarın finansmana ulaşımını kolaylaştırmak için kredi talebinde istenen teminat konusunu kolaylaştırmak için  TBMM’ye gönderdikleri yasa tasarısının komisyondan geçtiğini ve bu yasa ile esnaf ve sanatkara teminat konusunda kolaylıklar sağlandığını ve gayrimenkul teminatının dışında da makine, üretilen ürününde teminat olarak sunulabileceğini kaydetti.

 

YIKILACAK OLAN ATATÜRK KIZ LİSESİNİN TAŞINACAĞI OKULU YAPACAK

Törende TESKMOB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan arasında protokol imzalandı. Protokole göre; mevcut Kanalboyunda bulunan Atatürk kız Lisesi’nin Battalgazi Belediyesi’nin Yeşilkuşak Projesi kapsamında yıkılacağı ve bunun yerine Battalgazi Belediyesi’nin Uçbağlar mahallesinde yapacağı okulun yapımını TESKOMB üstlenecek. Protokol törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, MESOB Başkanı Şevket Keskin, TESKOMB Genel Müdürü Güler Zincirkıran, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, ESKKK Bölge Başkanı İsmet Bayram, ESKKK Başkanı Ali Evren ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Battalgazi belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilkuşak Projesi kapsamında Atatürk Kız Lisesi’nin taşınacağını ve yapılacak olan yeni okulun Battalgazi belediyesi tarafından yapılacak olması nedeniyle, projeyi üstlenen TESKOMB’a ve TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgüle teşekkür etti. Gürkan, Bakan Tüfenkci’ye vermiş olduğu destekten dolayı da ayrıca teşekkür etti.

Bakan Tüfenkci, esnaf ve sanatkarın bir eğitim kurumuna verdiği desteğin çok anlamlı ve değerli olduğunu belirterek, esnaf ve sanatkarın bu ülkenin omurgası ve bel kemiği olduğunu kaydetti.

 

"

Tür DOSYA İNDİR