Şevket KESKİN*DEN Pazar Ruhsatı TEPKİSİ

Pazar Ruhsatı Fiyatlarına Tepki
"

  

Keskin; “Marketlerle Esnafı aynı kefeye koyarsanız bu Esnafın Sonu olur”

 

 AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi’nin ziyaretinde konuşan MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Bu sıkıntıdan esnafın kurtulması için milletvekillerimizin ve il başkanımızın konuyu sayın başbakanımıza götürmesini istiyoruz. Marketler ile esnafı aynı kefeye koyarsanız, dükkânlarımızı kapatsanız dahi biz bunları ödeyemeyiz” dedi.

 

Keskin, Manifaturacılar Esnaf Odası’nın genel kurulunda yaptığı konuşmada ise, “Eğer uygulama devam ederse, hiç birimiz Pazar ruhsatı almayacağız. Hangi babayiğidin gücü varsa gelsin dükkanlarımızı kapatsınlar. Bunu açıkça söylüyorum.  Siz bana destek verdiğiniz sürece, hiçbir yetkili gelip de ‘600 TL Pazar ruhsatı ver’ diye ceza kesemez, kıyamet kopar” şeklinde tepki gösterdi.

 

Bu arada Keskin, Manifaturacılar Esnaf Odası’nın genel kurulunda ise yine pazar Ruhsatı ile ilgili olarak yaptığı konuşmada, Pazar Ruhsatı ile ilgili yetki Belediye Meclislerindeydi. Belediye Meclislerin esnafın ödeyebilecekleri şekilde Pazar ruhsatını ayarlıyorlardı. Yetki şuanda Bakanlar Kurulunda. Şuanda büyük bir markette 600 TL; Beydağı’nda, veya bir ilçedeki bir berberin. Bir seyyar pazarcının, herkes aynı kategoriye konuldu. Bu ne adalete sığar, nede Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yapısına sığar ve nede insanların vicdanına sığar. Biz buna ilk günden beri karşı çıktık ve karşı çıkmaya devam edeceğiz. Biz şunu istiyoruz, esnafımız kesinlikle Pazar ruhsatını ödemesinler. Bizim Malatya’da yargıya gitme yetkimiz yoktur. TESK Genel Başkanımız sayın Bendevi Palandöken ile görüştüm.  Şuanda TESK bu konuda bir hazırlık yapıyor ve konuyu yargıya taşımaya hazırlanıyor. Yetkimiz ve gücümüz ölçüsünde konuyu yargıya taşıyacağız. Odalarımızın seçimlerinin bitmesinin ardından konuyu daha sıkı bir şekilde takip edeceğiz. Konuyla ilgili olarak sayın bakanlarımız ve sayın başbakanımızla görüşeceğiz. Çünkü bu konunun tarif edilecek bir yönü yoktur.   Benim hiçbir esnafım Pazar günü bir yıl boyunca 600 TL kazanmıyor. Pazar ruhsatı yanlış olduğu kadar haksız bir uygulamadır. Bu konuda sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bazıları gezip söylüyor, ‘Bakkallar Odası buna karşı niye direnmedi’ diye. Ancak bu konu yasal olarak Bakkallar Odası’nın esnafın direneceği bir olay değil. Karar Bakanlar Kurulu’nda çıkmış bir uygulamadır. Sayın başbakanımıza konuyu götürerek çözeceğimize inanıyorum. Onun için kimse endişe etmesin ve hiç kimsede Pazar ruhsatı almasın. 30 Mart tarihine kadar hiçbir belediye bunu kontrol etmeyecek. Eğer uygulama devam ederse, hiç birimiz Pazar ruhsatı almayacağız. Hangi babayiğidin gücü varsa gelsin dükkanlarımızı kapatsınlar. Bunu açıkça söylüyorum.  Siz bana destek verdiğiniz sürece, hiçbir yetkili gelip de ‘600 TL Pazar ruhsatı ver’ diye ceza kesemez, kıyamet kopar diye konuştu.  

"
Tür DOSYA İNDİR