SANAYİ SİTESİ ALT YAPI SORUNLARINDAN KURTULDU

SANAYİ SİTESİ ESNAFI KURULDUĞUNDAN BERİ İLKKEZ HİZMET GÖRDÜ
"
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ve İmalat Demir ve Tamir Sanatkarlar Odası Başkanı Cevdet Özyalın ve oda başkanları ile birlikte Sanayi Sitesi’nde yapılan çalışmaları inceledi.
 Bir süre esnafları ziyaret eden Çakır ve keskin, daha sonra beraberindekiler ile birlikte yapılan asfalt çalışmalarını incelediler. Daha sonra esnaflarla sohbet edildi.
 İmalat Demir ve Tamir Sanatkarlar Odası Başkanı Cevdet Özyalın,”Belediye başkanımıza bu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. 30-40 yılda yapılmayan çalışmalar 4 ay içerisinde hemen hemen bitme aşamasında. Biraz esnafımız biraz toprak ve mağdurdan dolayı mağdur oldu. Ama katlanmak zorundaydık. Yapılan hizmetler için teşekkür ediyoruz” dedi.
 MESOB Başkanı Şevket Keskin ise, Sanayi Sitesi’nde yaklaşık 2 bin esnaf ve sanatkarın hizmet verdiğin ive kurulduğu günden beri alt yapı sorununa el değmediğini, ancak son dönem de yapılan çalışmalarla sanayi sitesinin alt yapısının tamamlanmak üzere olduğunu aktararak, “Hizmetin mutlaka zahmeti olur. Zahmetsiz hizmet olmaz. Esnafımıza biraz zahmet verildiyse de, çok güzel hizmetler yapıldı. Güzel bir asfaltlanma yapıldı. Eskiden en büyük sıkıntımız asfaltın olmaması ve her gelen yönetimin asfalt üzerine asfalt atmasıydı. Bu da kotun yükselerek işyerlerinin su basmasına neden oluyordu. En ufak bir yağışta işyerlerini su basıyordu. İnşallah bir daha bunu yaşamayız. Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Sanayi Sitesi’nde destek veren oda başkanımıza ve yönetimine de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.  
 Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ise Sanayi sitesinin 1976 yılından beri faaliyet gösteren sanayi sitesinde çok sayıda esnaf ve sanatkarın faaliyet gösterdiğini aktararak, “Ben 4 belediye başkanımız ile çalıştım. Ancak buradaki asfalt yama yapılarak gideriliyordu. Şimdi ise belediye başkanımız 4 aydan beri yağmur drenaj ve alt yapı hizmetlerini tamamladı. İçme suyu boruları eski olduğu için sürekli patlıyordu. Çürüme vaziyetine gelmişti. Sürekli bu sıkıntıyı gündeme getiriyorduk. Hizmetler için teşekkür ediyorum” ifadelerini kaydetti.
 Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise,  sanayi sitesi için önce alt yapı planlamasının yapıldığını aktararak, “8 kilometrenin üzerinde drenaj çalışmasının yüzde 80’i tamamlandı. Çok az bir bölgede eksiğimiz kaldı. O devam ediyor. Bununla birlikte içme suyu şebekesi ile yılardır hiç ilgilenilmemişti. İlk defa sanayi kurulduktan sonra bütün içmesuyu şebekesini yeniliyoruz ve bununla birlikte abone bağlantılarını yeniliyoruz” dedi.
 Sanayi sitesi içindeki cadde ve sokakların yol alt yapısında bir düzensizlik olduğunu belirten Çakır, “Asfaltlama çalışmalarında yama olarak değil de, bütün cadde ve sokaklarda asfaltlama çalışmalarımız devam ediyor. 7 caddemiz ile birlikte 30-40 civarında da sokağımız var. 2 bin üzerinde esnafın faaliyet gösterdiği bir bölgemiz. Malatya’nın en büyük sitelerinden ve ticaret alanlarından bir tanesi. Buraya da bu hizmetin acil gelmesi gerekiyordu” diye konuştu.
 Çakır ve Keskin ile birlikte oda başkanları bir süre yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek,. Esnaflarla görüştüler. Esnaflar ise Çakır’a yapılan hizmetler nedeniyle teşekkür ettiler.




"
Tür DOSYA İNDİR