MÜSİAD'DAN ESNAF KURULUŞLARINA ZİYARET

MÜSİAD'DAN ESNAF KURULUŞLARINA ZİYARET
"

  

  MÜSİAD Malatya şubesi Yönetimi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin  ile Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren’i ziyaret etti.

 

 MESOB’daki keskin’e MÜSİAD Araştırma Raporu’nu sunan MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Balin, “2013 yılı ekonomik araştırma raporumuz çıktı. Bu ekonomik raporumuzu biz hükümete ve hükümet üyelerine verdik. Bizde yerelde ziyaret eteğimiz esnaf kuruluşlarına ve kardeş kuruluşlarımıza vermek istiyoruz. Kamuoyu ile araştırma raporumuzu konusu Güven Ekonomisinde Büyümenin Finansmanı’dır. Ekonomi güvenin olduğu yerde hareketli oluyor, yatırımcı güveninin olduğu yerde yatırım yapıyor. Özellikle 2013 yılı raporumuzu güven ekonomisi üzerine hazırladık ve sunduk. Türkiye bu güvenli ortamı kaybetmez. Dışarıdan yatırımcılar gelir ve Türkiye’ye yatırım yaparlar. Aynı hamurda yoğrulmuşuz, kimisi sanayiciyiz, kimimiz çarşıda esnafımız, ortak problemlerimiz var. Ortak problemlerin çözümünde beraber çalışmaya her zaman hazırız” dedi.

 

  MESOB Başkanı Keskin ise, “Esnaf ve sanatkar dendiği zaman biz sanayicini ve tüccarın baba ocağıyız. Baba ocağına hoş geldiniz. Sivil toplum örgütleri birlik ve beraberlik içinde çalışmalı. Önemli olan Malatya’nın kazanması için birlikte hareket etmektir. Biz bireylerin kazanmasından çok Malatya’nın kazanmasından yanayız. Hep beraber ortak akılla Malatya’yı yönetmeliyiz. 2023 hedefinin artık Malatya için değil, Türkiye içinde küçük geleceğini düşünüyoruz. Başbakanımızın da dediği gibi, 2071 hedefini koymamız lazım. Bunun içinde başta eğitime ve yatırımlara çok büyük ihtiyacımız var. Malatya’nın daha da büyümesi için üniversite ile birlikte hareket etmeliyiz. Genç kuşağın çok başarılı olacağını düşünüyorum. Biz tüm sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışacağız. Malatya’daki sivil toplum örgütleri birlikte hareket ediyorlar. Türkiye’de siyasi istikrarın olması güveni getirmiştir. Eğer siyasi istikrar olmasaydı, Türkiye bu güven ortamını sağlayamazdı. Güven her şeyin yarısıdır. Hem bir birimize güveneceğiz, hem idarecilerimize güveneceğiz ve hem de ortak akılla çalışacağız. Bunu sağlarsak. Malatya’nın başaramayacağı bir şey yoktur” diye konuştu.

  MÜSİAD ekibi daha sonra ESKKK başkanı Ali Evren’i ziyaret ederek MÜSİAD Araştırma Raporunu sundu. MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Balin, “Ucuz finansman bulma sıkıntıları var, rahat ulaşılacak finansman sıkıntıları var. Bunun içinde ekonomide güven ortamı çok önemli” dedi.

 ESKKK Başkanı Ali Evren ise, Türkiye’de ilk kez son dönemde yüzde 5 faizle esnaf ve sanatkara kredi kullandırıldığını belirterek, bunu sağlayan hükümete teşekkür ettiklerini ifade etti. Evren, bu yıl son rakamlara göre esnaf ve sanatkara 19 milyon TL tutarında kredi kullandırıldığını söyleyerek, “1 Mayıs’tan itibaren kredi faiz oranları yüzde 5’e düşürüldü. Ben 25 yıldır bu teşkilatın içindeyim. Yüzde 5’leri değil, biz yüzde 20’lere düşseydi, biz öpüp başımızın üzerine koyacaktık. Artık esnafın teknolojiyi kullanma dönemi gelmiştir. Esnaflarımız kullandığı teknolojileri günümüz şartlarına göre değiştirmelidir” şeklinde konuştu.

 

 

Kaynak:  BURHAN KARADUMAN

"
Tür DOSYA İNDİR