MESOB BAŞKANI KESKİN'DEN BATTALGAZİ ESNAFINA ZİYARET

ESNAF VE SANATKAR KÜLTÜRÜNÜN YERİNİ HİÇBİR ŞEY DOLDURAMAZ""
"

 MESOB BAŞKANI ŞEVKET KESKİN:

 “ESNAF VE SANATKAR KÜLTÜRÜNÜN YERİNİ HİÇBİR ŞEY DOLDURAMAZ”

 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, AVM’lerin esnaf ve sanatkarı bitirmeye gücünün yetmeyeceğini belirterek, “Ahilik geleneğimiz ile bin yıldır ayaktayız. Esnaf ve sanatkar kültürünün yerini hiçbir şey dolduramaz” dedi.

  Keskin beraberindeki esnaf ve sanatkarlar odaları başkanları ile birlikte Battalgazi ilçesindeki esnaf ve sanatkarları ziyaret etti. Battalgazi Esnaf Odası Başkanı Adil Culha’nın da eşlik ettiği ziyarette Keskin, ilçedeki tüm esnaf ve sanatkarları tek tek işyerlerine giderek ziyaret edip, sohbette bulundu.

  Keskin, esnaflarla sohbeti sırasında “AVM’ler hiçbir zaman esnaf ve sanatkarın yerini alamaz ve dolduramaz. Ahilik kültürümüz ile bin yıldır ayaktayız. AVM dediğiniz dört duvardır. Esnaf ve sanatkar kültürünün yerini hiç bir şey dolduramaz. Ancak esnaf ve sanatkarımızda değişim ve dönüşüme ayak uydurarak sahip olduğu kültürü daha da ileri götürmek zorundadır” dile konuştu.

   Lokantacı esnafların  ziyareti sırasında ekmek israfına dikkat çeken Keskin, müşteri masasına özellikle yağlanan ekmeğin daha az konulmasını, müşterini talep etmesi durumunda ilave ekmek konulmasını, müşteriye salata gibi yeşilliğin daha bol verilmesini önerdi.

   İşyerlerinde gençleri gördüğünde tebrik eden Keskin, yeni genç nesil esnaf ve sanatkarları iş başında görmekten mutlu olduklarını ifade ederek, “Ahilik kültürüne sahip çıkın” temennisinde bulundu.  

  Bayan işyeri sahiplerini de tebrik eden Keskin, “Bayanlarımızın iş cesaretine ve girişimciliğine güveniyoruz. Her hangi bir sıkıntınız olduğunda odalarımızla irtibata geçin. Her zaman yanınızdayız. Kadın esnaflarımızın artmasını istiyoruz” dedi.

  Fırın ziyaretlerinde ekmeğin kaliteli ve katkısız olarak üretilmesini isteyen Keskin, “Kaliteli ekmek üretin ve işyerlerinizin hijyen kurallarına uyun” uyarısında bulundu.

  Keskin, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı da ziyaret ederek, bir süre görüştü. Keskin, belediye başkanlarından esnaf ve sanatkara sahip çıkarak, büyük marketlerin şube açmasına izin vermemelerini istedi.  Gürkan ise, esnaf kültürünün yaşatılmasından yana olduklarını ifade etti.

  Keskin ziyaretleri sırasında çay bahçelerinde oturan vatandaşlarla da sohbet ederek, hal ve hatırlarını sordu.

  Keskin, Battagazi Sanayi Sitesi’ndeki esnaf ve sanatkarlar içinde ayrı bir program düzenleyerek ziyarette bulunacak.

 

Kaynak: BURHAN KARADUMAN  

"
Tür DOSYA İNDİR