MALATYE ESOB KIRŞEHİR'DEKİ AHİLİK KUTLAMALARINA KATILDI

MALATYE ESOB KIRŞEHİR'DEKİ AHİLİK KUTLAMALARINA KATILDI
"

 MALATYE ESOB KIRŞEHİR’DEKİ AHİLİK KUTLAMALARINA KATILDI

 

 

Kırşehir’de düzenlenen 26.  Ahilik Haftası kutlamalarına Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, çok sayıda oda başkanı ile Malatya’nın Yılın Ahisi ile birlikte katıldı.

  Kırşehir’deki Ahilik kutlamaları için giden Malatya ESOB ekibini Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile Kırşehir’deki kutlamalar için çalışmalarda bulunan TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya ESOB Başkanı Şevket Keskin tarafından karşılandı. Palandöken, Malatya’dan giden heyetteki tüm oda başkanı ve oda yönetim kurulu üyeleriyle tek tek tokalaşarak, hatırlarını sorup sohbet etti.

  TESK Genel Başkanı Palandöken, Malatya’da yılın ahisi seçilen Cumali Sürücü’ye yakın ilgi gösterirdi.

  Ahilik Haftası nedeniyle Kırşehir’de düzenlenen ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın da katıldığı kortej yürüyüşünde Malatya ESOB geniş bir katılımla yer aldı. Kortej esnasında Malatya’nın yılın ahisi Cumali Sürücü, vatandaşların yoğun sevgisiyle karşılaştı.

  TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya ESOB Başkanı Şevket Keskin, “Ahilik Haftası tüm Türkiye genelinde kutlanıyor, ancak ana kutlama merkezimiz Kırşehir’dir. Bu yılda Kırşehir’deki Ahilik kutlamalarını coşkulu bir şekilde geride bıraktık. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı esnaf camiası olarak Ahilik kutlamalarında ağırlamak bize onur vermiştir.  Şed kuşatılan Sayın Başbakanımıza Ahilik Onur Ödülü verildi ve TESK Genel Başkanımız Sayın Bendevi Palandöken tarafından ise Ustalık Belgesi takdim edildi. Ahilik Korteji’ne katılan sayın Gümrük ve Ticaret Bakanımız Hayati Yazıcı, esnaf camiasını yalnız bırakmadı. Ahilik kültürünü sahiplenen hükümetimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

 

   

"
Tür DOSYA İNDİR