KESKİN'DEN KURBAN BAYRAMI İÇİN TRAFİK UYARISI

SÜRÜCÜLER YOLDA SEVGİ, SAYGI VE SABRI UNUTMAMALI
"

 KESKİN’DEN KURBAN BAYRAMI İÇİN TRAFİK UYARISI

-TESK YÖNETİM KURULU ÜYESİ VE MESOB BAŞKANI ŞEVKET KESKİN:

 -“KURBAN BAYRAMI’NDA TRAFİK CANAVARINA KURBAN OLMAYALIM”

-“SÜRÜCÜLER YOLDA SEVGİ, SAYGI VE SABRI UNUTMAMALI”

 -“KARAYOLLARI, KARA NOKTALARA ÖZEL İŞARET VE YÖNLENDİRME LEVHALARI KOYMALI”

  -“HIZ YAPAN SÜRÜCÜYE ARKASINDAN CEZA KESMEK, O SÜRÜCÜNÜN O HIZLA GİDİP KAZA YAPMASINA VE BAŞKALARINA ZARAR VERMESİNE FIRSAT VERMEKTİR”

 

 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Kurban Bayramı öncesinde özellikle Karayollarının işaret ve yönlendirme levhaları konusunda hassasiyet göstermesini beklediklerini bildirdi. Keskin, “Kurban Bayramı’nda trafik canavarına kurban olmayalım” çağrısında bulundu.

 

“SÜRÜCÜLER 3S’Yİ UNUTMASIN”

 

Keskin, “Her bayram öncesi ve sonrasında meydana gelen trafik kazaları, halkımızı yürekten üzmektedir. Yüzlerce aile bayramın coşkusu yerine matem yaşamamalı.  Bayram öncesi ve sonrasında trafikte yaşanan yoğunluk nedeniyle dikkatsizlik ve tedbirsizlikler sonucunda aileler parçalanmakta, insanlar sevdiklerini kaybetmektedir. Kurban Bayramı öncesinde özellikle yola çıkacak olan tüm sürücülerimiz araçlarının bakımını yaparak, dinlenmiş bir şekilde yola çıkmalı. Bayramlar coşkunun, mutluluğun, birlik ve beraberliğin yaşandığı günlerdir. Bu nedenle kurban Bayramı’nda sevdiklerimize, dostlarımıza ulaşmak isterken onlara cenazelerimiz gitmemeli.  Kurban Bayramını kutlarken, trafik canavarına kurban vermemeliyiz. Bunun en güzel yolu, trafikte saygı, sevgi ve sabırlı olmayı asla unutmamalıyız. Eğer sürücülerimiz trafikte bir birlerine karşı sevgi ve saygı kurulları içerisinde hareket edip,  sabırlı bir şekilde araç kullanırlarsa kazalar büyük ölçüde azalacaktır” dedi.

 Kurban Bayramı nedeniyle şehirlerarası yolculukta yaşanacak yoğunluk nedeniyle de uyarıda bulunan

 

“HIZ YAPAN SÜRÜCÜYE ARKASINDAN CEZA KESMEK, KAZALARA DAVETİYE ÇIKARTMAKTIR.

HIZ YAPAN SÜRÜCÜLER MUTLAKA DURDURULMALIDIR”

 

Keskin, “Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmalar, otobüslerde mutlaka yedek şoför bulundurmalıdır. Yaşanacak yoğunluk nedeniyle korsan yolcu taşımacılığına karşı da ilgili kurum ve kuruluşlarımız da gerekli denetimlerini yapmalı. MOBESE ile masa başında ceza kesmek veya radar gizlemek kurul tanımayan sürücüleri asla engellemez. Kural tanımayan sürücüler için en caydırıcı denetim, yerinde ve zamanında yapılan denetim ve uyarıdır.  MOBESE veya gizlenmiş radar ile hız yapan sürücünün arkasından ceza kesmek, o hız yapan sürücünün gidip ya kaza yapmasına veya başka sürücülere zarar vermesine fırsat vermektir. Bu nedenle hız yapan ve kurallara uymayan sürücüler mutlaka durdurularak uyarı yapılıp, öyle cezası kesilmelidir. Denetimler masa başında değil, sahada yapılmalıdır” şeklinde konuştu.

 

“KARA NOKTALARA ÖZEL İŞARETLEME YAPILMALI”

 

  Keskin, “Kurban Bayramı öncesinde Karayollarını özellikle yapımı ve bakımı devam eden yollarda işaret ve yönlendirme levhaları konusunda gerekli hassasiyeti göstermesini  ve eksikliklerini bayram öncesinde gidermesini bekliyoruz.  Karayollarından yine özellikle sık sık kazaların meydana geldiği ‘kara noktalara’ özel uyarıcı işaret ve yönlendirme levhaları koymalarını bekliyor ve istiyoruz” ifadelerini kaydedildi. 

"
Tür DOSYA İNDİR