Keskin, “Vakıf işyerlerine yüzde 40 zam yapılmasını anlamak mümkün değil, enflasyon yüzde 40’da mı?”

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olan işyerlerinde bulunan esnaflara yüzde 25 ile yüzde 40 arasında zam yapılmasına tepki gösterdi.

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olan işyerlerinde bulunan esnaflara yüzde 25 ile yüzde 40 arasında zam yapılmasına tepki göstererek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bütün çabalarına rağmen hükümete bağlı olan Vakıfların böyle bir zam uygulamak için çaba göstermesi hem Sayın Cumhurbaşkanımızın enflasyonla mücadelesine hem de hükümetimizin zamlara karşı topyekun mücadelesini boşa çıkarmaktadır.” dedi.

 

Keskin yaptığı açıklamada, “İlimizde mülkiyeti Vakıflar Genel müdürlüğüne ait olan 300’e yakın iş yeri bulunmaktadır. Bu iş yerlerinin kiralarına her yıl %3, 4 zam yapılırken Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından bu dönemde bu iş yerlerine %25 ile % 40 oranında zam yapılması kabul edilecek bir durum değildir. Bunun yanında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere ve hükümetimiz enflasyonla topyekün mücadele ederken, Esnaf ve Sanatkar kesimi de bu mücadeleye canla başla destek olmaya çalışırken Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait işyerlerinde kiracı konumunda olan esnaf bugünkü kirasını dahi zar zor öderken; milletin malı olan vakıfların esnaf kiralarına %25- 40 oranında zam yapmasını anlamak mümkün değildir. Bu ülkede ki enflasyonun %40 olduğu anlamına gelmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın bütün çabalarına rağmen hükümete bağlı olan Vakıfların böyle bir zam uygulamak için çaba göstermesi hem Sayın Cumhurbaşkanımızın enflasyonla mücadelesine hem de hükümetimizin zamlara karşı topyekün mücadelesini boşa çıkarmaktadır. En kısa zamanda Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olan bütün iş yerlerinde mevcut kiralarına zam yapılmadan devam etmelerini esnafımıza destek olmalarını talep ediyoruz.” dedi.

 

Keskin, esnafların sorun ve sıkıntılarını takip ettiklerini de ifade ederek, yapmış oldukları girişimler hakkında bilgi verdi. Keskin, “Malatya da bu konuyu hem Vakıflar iş hanında ki esnaflarımızla bir araya gelerek hem de Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Doğan beyefendi ile bir araya gelerek sorun ve taleplerimizi masaya yatırdık. Bölge müdürümüz ile bu konuyu ivedilikle Vakıflar Genel Müdür Yardımcısına ileterek görüşme gerçekleştirdik. İlimizin standartlarını göz önünde bulundurarak ya makul oranda bir artış yada sözde mücadele değil topyekun enflasyonla mücadele edebilmek için hiç artış yapılmadan esnaflarımızın kira sözleşmelerinin yenilenmesi gerekmektedir.”  diye konuştu

Tür DOSYA İNDİR