KESKİN: VAGON ONARIM FABRİKASI ALANI SATILMAMALI, TCDD 5. BÖLGE BURAYA TAŞINMALI

Keskin, “Malatya’nın 50 yıl sonrasını düşünenler bu iyiliği, bu kente çok görmemeli” dedi.
"

KESKİN: VAGON ONARIM FABRİKASI ALANI SATILMAMALI,  TCDD 5. BÖLGE BURAYA TAŞINMALI

 

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, yeniden özelleştirme ihalesine çıkılan Vagon Onarım Fabrikası alanının satışından vazgeçilerek,  TCDD 5. Bölge Müdürlüğü ve bu kuruma bağlı tüm birimlerin buraya taşınması gerektiğini söyledi. Keskin, “Malatya’nın 50 yıl sonrasını düşünenler bu iyiliği, bu kente çok görmemeli” dedi.

 

MESOB Başkanı Şevket Keskin yaptığı yazılı açıklama da, “Vagon Onarım Fabrikası’nın yeniden özelleştirme ihalesine çıkartılmasını üzüntü ile karşılamış durumdayız. Böylesi bir gelişme Malatya adına talihsizliktir. Malatya esnaf ve sanatkar camiası olarak, gerek Sayın Cumhurbaşkanımıza ve gerekse Sayın başbakanımıza ve ilgili tüm bakanlara vermiş olduğumuz dosyalarımızda şehrimiz için talep etiğimiz konuların başında TCDD 5. Bölge Müdürlüğü’nün, Gar binası dışındaki tüm bina ve atölyelerinin Vagon Onarım Fabrikası alanına taşınmasını ve Gar binasının da sadece yolcu transferi yapılması için kullanılmasını istedik. Bu talebimizi yaklaşık 10 yıldan beri dillendiriyoruz. Bugün aynı talebimizi yeniliyoruz; Vagon Onarım Fabrikası özelleştirme kapsamından hemen çıkartılmalı ve TCDD 5. Bölge Müdürlüğü’nün Gar Binası dışındaki tüm birimleri buraya taşınmalı. Eğer arsa fazlalığı olursa, Karayolları Şubesi ve ekipmanları da şehir dışına çıkartılarak yine Vagon Onarım Fabrikası alanına taşınmalı” dedi.

 

Bugün TCDD 5. Bölge Müdürlüğü ve atölyelerinin şehrin içinde kaldığını ve mevcut alanın yeşil alan kullanılmak kaydıyla Büyükşehir Belediyesine bila bedel verilmesi gerektiğini belirten Keskin, “TCDD 5. Bölge Müdürlüğü ve atölyeleri Yeşiltepe bölgesi ile Malatya’yı bıçak gibi ikiye bölmüş durumdadır. 30-40 yıl öncesi için belki durum farklıydı. Ancak bugün için TCDD 5. Bölge Müdürlüğü şehrin içinde kara bir nokta olarak kalmıştır. Bugün siyasette Yeni Türkiye konuşuluyor. Yeni Türkiye’nin konuşulduğu bir ortamda Yeni Malatya için planlamaların ve yatırımların konuşulmaması büyük bir talihsizliktir. Malatya’nın 50-100 yıl sonrası da planlanmalı ve bu yönde projeler hayata geçirilmelidir.  5 yıl sonra TCDD 5. Bölge Müdürlüğü’nün taşınmasını kaçınılmaz olacaktır. Arsa ve alt yapı Vagon Onarım Fabrikası alanında fazlasıyla mevcuttur. Yeni Malatya için TCDD 5. Bölge Müdürlüğü Vagon Onarım Fabrikası alanına taşınmalı, TCDD’nin şehir içindeki mevcut alanı ise bila bedel yeşil alan kullanımı için Büyükşehir Belediyesine devredilmeli” ifadelerini kaydetti.

 

Keskin şunları söyledi; “Vagon Onarım Fabrikasının çeyrek asrı geçkin süredir atıl vaziyette bekletilmesinin suçu Malatyalıların değildir. Bu alanı özelleştirerek satmak çarede değildir. Özelleştirme İdaresi Başkanlığındaki masa başında oturan bürokratlar,  bu alanın Malatya için gelecekte ne kadar önemli olduğunu bilmeyebilirler, ama siyasetçilerimizin ve milletvekillerimizin bilmesi gerekiyor.  Tüm siyasetçilerimizin bu satışa karşı çıkmalarını ve TCDD 5. Bölge Müdürlüğünün buraya taşınması için çalışma yapmalarını ümit ediyoruz.  Hükümetimizden ve Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’ndan özelleştirme ihalesinin iptal edilmesini ve bu alana TCDD 5. Bölge Müdürlüğünün taşınmasını, mevcut TCDD alanının ise yeşil alan olarak Malatyalılara hediye edilmesini, Malatya’nın 50 yıl sonrası için bir kez daha talep ediyoruz. Malatya’nın 50 yıl sonrasını düşünenler bu iyiliği, bu kente çok görmemeli.”

 

 Ayrıca Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Edoğan'ın en son Malatya ziyaretinde gerçekleştirilen toplantıda bizzat kendisinin  ifadesini dile getiren Keskin, Vagon Onarım Fabrikası'nın satılmaması gerektiğini ve bu alanın Malatya'ya kazandırılması gerektiğini belirtmiştir.

Bu ifadeleri paylaşan Keskin Sayın Cumhurbaşkanımızın, Malatya’nın geleceği için bu görüşlerim kesinlikle dikkate alınması gerektiğini ifade etti. 

 
"
Tür DOSYA İNDİR