Keskin: İkiz plaka ve sahte plaka takanlara sahtecilikten ceza verilecek

Keskin, "Sahte imzanın Türk ceza Kanunu’nda bir karşılığının olması gibi, sahte plaka taşımanın da bir karşılığı olmalıdır ”dedi.
"

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı şevket keskin, ikiz plaka ve sahte plaka takanların önlenmesine yönelik olarak yaptıkları girişimler sonucunda Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kendilerine tescil plakası dışında plaka taşıyanlara Türk Ceza Kanunu’nun resmi belgede sahtecilik hükümlerine göre cezalandırılması için bir çalışmanın yürütüldüğünün bildirildiğini açıkladı.

 

Aynı zamanda Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı da olan Keskin, bombalı eylemlerde de kullanılan ve son yıllarda kullanımında artış gözlenen ikiz plaka ve sahte plaka takanlara yönelik tedbirlerin ve caydırıcı önlemlerin alınmasına yönelik olarak bakanlıklar ve kurumlar nezdinde girişimlerde bulunduklarını bildirdi. Keskin;  “Emniyet Genel Müdürlüğü’ne göndermiş olduğumuz talebimize ilişkin verilen cevapta, ‘Tescilli bir araca tahsis edilen tescil plakası dışında plaka veya plaka görünümü taşıyan gereçleri kullanan yada kullandıran kişilerin plakanın mühürlü olup olmadığına bakılmaksızın Türk Ceza Kanunu’nun resmi belgede sahtecilik hükümlerine göre cezalandırılması amacıyla 2918 Sayılı Kanun’un 23’üncü maddesinde değişiklik yapılmasına ilişkin çalışmanın sürdürüldüğü’ bildirilmiştir.   Böylesi bir yasal düzenlemeyi destekliyoruz ve biran önce yasal düzenlemenin hayata geçirilmesini bekliyoruz” dedi.

Keskin, “Sahte nüfus cüzdanı taşınması ile sahte plaka taşınması arasında bir fark yoktur. Sahte tapu ile sahte plaka arasında da bir fark yoktur. Bu nedenle sahte plaka taşıyanlara resmi belgede sahtecilik suçundan ceza verilecek olması yerinde bir uygulama olacaktır. Sahte imzanın Türk ceza Kanunu’nda bir karşılığının olması gibi, sahte plaka taşımanın da bir karşılığı olmalıdır ” ifadesini kaydetti.

 

Keskin, son dönemde Malatya’da Emniyet’in standart dışı ve kopya (ikiz) plakalara karşı denetimleri sıklaştırmasını da sonuna kadar desteklediklerini ifade ederek, bu denetimlerin devam etmesini istediklerini kaydetti.

 

"
Tür DOSYA İNDİR