Keskin güven tazeledi

MESOB Başkanı Şevket KESKİN yeniden Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanlığına seçildi.
"

 Keskin  güven tazeledi

 

MALATYA Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın tarihinde ilk kez dün bin 320 delege sandığa giderek genel kurulda oy kullandı. Genel kurul sonucunda Şevket Keskin 713 oy alırken,  Mehmet Gönültaş 556 oy, Ramazan Yaman ise 42 oy aldı. Keskin, şoför esnasının birlik ve beraberlik içinde seçimini yaptığını belirterek, genel kurula katılan herkese teşekkür etti.

 

 

 

Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın genel kurulunda mevcut başkan Şevket Keskin yeniden seçildi.

Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın genel kurulu Sabancı Kültür Merkezi’nde yapıldı. Genel kurulda Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi olan mevcut başkan Şevket Keskin ile Ramazan Yaman ve Mehmet Gönültaş aday oldular.

Genel kurulda Divan Başkanlığını MESOB Başkanvekili Orhan Özbek yaptı.

Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şevket Keskin yaptığı konuşmada,  “En büyük irade sizin iradeniz. Sizin iradenizin dışında başka bir irade yoktur. Başka bir irade tanımıyorum. Esnaf ve sanatkar camiasının iradesini herkes görecek. Hepimiz kardeşçe, huzurlu bir şekilde, birlik ve beraberlik içerisinde kongremizi Malatya’ya ve esnafımıza yakışır bir şekilde yapacağız. Esnafın birlik ve beraberlik içinde olması lazım. Esnaf ve sanatkar birlik ve beraberlik içinde olursa, Türkiye’de birlik ve beraberlik olur. Şimdiye kadar bir çok zorlukları aştım, bundan sonra da aşacağım, hiç kimsenin şüphesi olmasın, benimde şüphem yoktur” ifadelerini kaydetti,

Keskin şu şekilde konuştu;  "Odada maaş almadan sizlere hizmet etmek bana mutluluk veriyor. Ben bazı konuları dile getirmek istemedim. Çünkü öyle iştahı kabaran, öyle çantayla gelen, ihale peşinde koşanların iştahını hiçbir zaman kabartmadım, kabartmaya da hiç niyetim yoktur. Ben taksicilik yapıyorum, minibüsçülük yaptım. Ben bu meslekle gurur duydum. Çoluk çocuğumun nafakasını ben bu meslekte kazanıyorum.”

Keskin, Malatya’da dolmuş taksi uygulaması isteyenlerin ancak taksici esnafın ekmeği ile oynamak istendiğini anlatan Keskin; “Bu konuya çantacılar geldi kapattım, benim esnafım çağasının çocuğunun nafakasını kazanıyor. Dolmuş taksi 9+1. Şehir içi minibüs hatları 500-600 bin TL. Yarın bir dolmuş taksi ihalesi açıldığı zaman dolmuş taksi verildiği zaman benim taksi şoförümün hangisi çıkıp da 300-400 bin TL verebilecek. Bu sistem öncelikle taksici esnafına zarar verir” dedi.

  Keskin, “D4 Belgesinin Trafik Komisyonu Kararı olmadan verilmesini Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak biz sağladık ve bundan dolayı Türkiye’nin her yerinden teşekkür telgrafları aldık. Bu konuda önemli bir mücadele verdik ve başardık” ifadelerini kaydetti.”

Malatya’da her ilçeye 500 adet S plaka ve 250’şer T plaka verilmesi konusunda alınan Trafik Komisyonu kararını iptal etmek için büyük bir mücadele verdiğini anlatan Keskin, bu kararın uygulamaya konulmasını engellemesinden dolayı bugün taksici ve servisçi esnafının büyük bir sıkıntıdan kurtarıldığını kaydetti. Keskin şöyle devam etti;  “Doğrudur, esnafıma rant sağlıyorum, esnafımın hakkını koruyorum. Şoförün esnafını korudum. Sizin gücünüzle o komisyon kararını iptal ettirdim. S ve T plakasının nasıl durdurulduğu belgelerde bulunuyor. Burada size bir söz veriyorum, bizin görüşünüz olmadan, sizin birlik ve beraberlik içerisinde vereceğiniz karar olmadan ne bir T plakası artacak, ne bir S plakası artacak, ne bir M plakası artacak. Siz ne zaman ihtiyaç var derseniz, başımla gözüm üzerine.”

 

SEÇİM SONUCU

Genel kurul sonucunda Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı*na Şevket Keskin yeniden seçildi.  Toplam 2 bin 7 delegesi bulunan Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın dünkü genel kurulunda tarihinde ilk kez bin 320 delege sandığa gelerek oy kullandı. Seçim sonucunda Şevket Keskin 713 oy alarak yeniden Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkanlığına seçilirken,  Mehmet Gönültaş 556 oy ve Ramazan Yaman ise 42 oy aldı. Sayımda 9 oy ise geçersiz sayıldı.   Şevket Keskin, başkanlığındaki yönetim kuruluna Bekir Kazıcı, Hüseyin Polat, İzzet Batur, Ali Aksoy, Abdullah Altuntaş, İdris Aslan, Mustafa Bulut, Hamdi Cengiz, Muhlis Aydoğdu ve Beyzade Aslan seçilirken, Denetim Kuruluna ise İsmet Gider, Nihat Kandemir ve Ali Kızılca getirildi.

 

"
Tür DOSYA İNDİR