Keskin'den öğrenci servis araçlarına 'filmli cam' uyarısı

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, öğrenci servisi yapan minibüslerin kesinlikle camlarına film çektirmemesi ve çektirenlerin ise en kısa sürede sökmesi uyarısında bulundu.

"

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, öğrenci servisi yapan minibüslerin kesinlikle camlarına film çektirmemesi ve çektirenlerin ise en kısa sürede sökmesi uyarısında bulundu.

Aynı zamanda Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı da olan Keskin, “Son dönemde yaşanan adli olaylar ve vatandaşlarımızdan gelen talepler ile şikayetler nedeniyle S plakalı öğrenci servisi yapan araç işletmecilerinin filmli cam konusunda uyarılması gereği ortaya çıkmıştır. Öncelikle şunu ifade etmem gerekiyor; Malatya’da öğrenci servisi yapan bütün esnafıma güveniyorum. Malatya’da öğrenci servisi yapan esnaflarımız, ailelerin en değerli varlıkları olan çocuklarını kendilerine emanet edildiğinin farkında ve bilincindedir. Bu nedenle servisçi esnafımız sadece can taşımıyor, ailelerin en kıymetli emanetlerini de taşıyor. Ancak, özellikle filmli cam konusunda, iyi niyetle de olsa, çok azda sayıda servis araçlarının camlarına film çekildiği görülmüştür. Bu husus; Malatya Büyükşehir Belediyesi S Plaka Yönetmenliği’nin 13. Maddesinin (f) bendine göre kesinlikle yasaktır. Yönetmenlik maddesi şu şekildedir; ‘Okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtlarda, öğrencilerin kolayca yetişebileceği camlar ve pencereler sabit olmalı, camlar şeffaf olmalı ve camlara film çekilmemiş olmalıdır.’ Bütün S plakalı araç işletmecilerinin bu kurala uyması zorunludur. Aksi takdirde S plaka ruhsatlarının iptal edilmesi ile karşı karşıya kalabilirler. Servis araçlarının camlarına film çekenler en kısa sürede filmlerini söktürmeliler” uyarılarında bulundu.

Keskin şunları söyledi;  “Her meslekte olduğu gibi, servisçiler arasında da kurallara uymayanlar olabilir. Bu nedenle hem ailelerin ve hem de okul yöneticilerinin de bu konuda otokontrolü sağlaması gerekmektedir. Her hangi bir sıkıntı ve kural dışı durumla karşılaştıklarında mutlaka ilgili kurumlarımızla irtibata geçmeliler. Sadece ekmeğinin peşinde olan ve işini yapmaya çalışan servisçi esnafımızın hak ve hukukunu her zeminde koruyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Ancak;  kurallara uymayarak meslektaşlarını toplumda kötü düşürmeye çalışanlar olduğu zamanda onlarında karşısında olduğumuzu kamuoyunun bilmesini isteriz.”

"

Tür DOSYA İNDİR