Keskin: Cumhuriyet tarihinde şoför esnafı için bir ilk gerçekleşti

Taksi, dolmuş, servis, minibüs, midibüs ve otobüs taşımacılığı faaliyetinde kullanılan araçlar ile ticari yük taşımacılığında kullanılan araçların değiştirilmesi halinde 30 Haziran 2019'a kadar ÖTV'den muaf tutulacak.
"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, ticari yolcu ve yük taşımacılığı yapanlara bir kereye mahsus olarak araçlarını ÖTV’siz olarak değiştirmelerine imkan veren uygulamanın artık yasalaştığını belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bir esnaf kesimi direk teşvik almış oldu” dedi.

Aynı zamanda Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı da olan Keskin yaptığı açıklamada,  “Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın 5 Temmuz 2016 tarihinde açıklamış olduğu yeni ekonomik paketi içerinde yer alan ticari yolcu ve yük taşıyan şoför esnafına ÖTV’siz araç değiştirme uygulaması TBMM’de yasa olarak  kabul edildikten sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak yürürlüğe girmiştir.  Yıllardır özlemle beklediğimiz yasaya göre;  şehiriçi taksi, dolmuş, servis, minibüs, midibüs ve otobüs taşımacılığı faaliyetinde kullanılan araçlar ile ticari yük taşımacılığında kullanılan araçların değiştirilmesi halinde 30 Haziran 2019'a kadar ÖTV'den muaf tutulacak. Bu yasa uygulaması ile Türkiye Cumhuriyeti tarihinde esnaf ve sanatkar kesimine ilk defa bir teşvik verilmiş oldu ve bundan da şoför esnafımız yararlanmış olacak.  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci’ye, hükümetimizin değerli üyelerine, AK Parti Ekonomi yönetimine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’a ve milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Malatya’da 10 yıldan beri gündeme getirdiğimiz talebimiz bugün hayata geçmiştir” dedi.

Şoför esnafına ÖTV’siz araç verilmesi konusunu yaklaşık 10 yıldan beri Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası olarak sürekli gündeme getirdiklerini ve takibini yaptıklarını ifade eden Keskin, “Son 10 yıldan beri, her dönem Sayın Cumhurbaşkanlarımıza, Sayın Başbakanlarımıza, bakanlarımıza ve milletvekillerimize sunmuş olduğumuz tüm talep dosyalarımızda ÖTV’siz araç konusunu dile getirdik. ÖTV’siz araş uygulamasından sadece şoför esnafı yararlanmayacaktır. Bu uygulama Türkiye’nin ekonomisi ile otomotiv ve ticari araç sanayisine de olumlu katkılar sunacağı gibi, konforlu ulaşım imkanı da sağlayacaktır. Şoför esnafımız sermaye yetersizliği nedeniyle değiştiremediği eski model araçlarını artık yeni modellerle değiştirebilecektir. Şoför esnafımızın bu uygulama esnasında krediye olan ihtiyacının hızlı ve zamanında ulaşımı içinde gerek Kredi Kefalet Kooperatifi aracılığı ile gerekse de bankalar aracılığı ile sağlanması için çalışmalarımız devam ediyor.” şeklindeki ifadeleri kaydetti.

 

Keskin, “Malatya esnaf ve sanatkarının vermiş olduğu destek ve güçle, talep ve çözüm önerilerimizi bundan sonrada gerçekleşene kadar gündemde tutmaya devam edeceğiz.  Özellikle ÖTV’siz araç konusunda hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Malatyalı şoför kardeşlerime ve Malatyalı esnaflarıma  da ayrıca teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içinde, bir bütün halinde birlikte çalışıyoruz, birlikte başarıyoruz. Bundan sonrada hem sorunlarımızın çözümünde, hem de ülkemiz için, milletimiz için birlikte olmaya, beraber hareket etmeye devam edeceğiz.” sözlerini kaydetti.

 

"
Tür DOSYA İNDİR