Keskin: Akaryakıttaki artış ihale şartnamelerine konulmalı

Keskin; taşımalı eğitim yapan okulların öğrenci servisini yapan esnafların mazottaki fiyat artışından dolayı mağdur olduğunu belirterek, “İhale dönemlerinde mutlaka akaryakıtta veya mazotta yaşanacak fiyat artışı ihale bedeline yansıtılacak şekilde şartnameye konulmalı.” dedi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin;  taşımalı eğitim yapan okulların öğrenci servisini yapan esnafların mazottaki fiyat artışından dolayı mağdur olduğunu belirterek, “İhale dönemlerinde mutlaka akaryakıtta veya mazotta yaşanacak fiyat artışı ihale bedeline yansıtılacak şekilde şartnameye konulmalı.” dedi.

 

Aynı zamanda Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı da olan Keskin, Yazıhan ilçesinde ticari taşımacılık yapan esnaflarla bir araya gelerek, sorun, talep ve önerileri dinledi. Keskin, esnafların yaşadığı ve karşılaştığı sorun ve sıkıntılara her zaman çözüm bulmak için takip ettiklerini bildirdi.

 

-“Akaryakıttaki artış ihale şartnamelerine konulmalı”

Taşımalı eğitim uygulamasında öğrenci servisi yapan esnafların mazot artışından dolay ımağdur olduğunu belirten  Keskin, “Milli Eğitim; taşımalı eğitim kapsamındaki okullara öğrenci servisi ihalesi düzenlediği zaman; ihale şartnamesine ‘6 ay içerisinde belirli bir miktarda mazot fiyatında artış yaşanırsa, bu artış ihale bedeline eklenir’ demelidir. Eğer böyle bir şartname maddesi olsaydı, bugün mazot fiyatındaki artıştan dolayı taşımalı eğitim kapsamında öğrenci servisi yapan şoför esnafımız sıkıntı yaşamazdı. İhale dönemlerinde mutlaka akaryakıtta veya mazotta yaşanacak fiyat artışı ihale bedeline yansıtılacak şekilde şartnameye konulmalı. Çünkü akaryakıtta ve mazot fiyatında önemli artışlar yaşanıyor. Malatya’da taşımalı eğitim kapsamında öğrenci servisi yapan esnafımız mazottaki artıştan dolayı önemli ölçüde sıkıntı yaşamaktadır. Bu konuda önümüzdeki eğitim-öğretim yılı için bir çalışmayı başlatıp, girişimlerde bulunacağız.” diye konuştu.

 

-Sensörlü koltuk şartına tepki…

Keskin; “Türkiye genelinde öğrenci servislerinde hiçbir zaman yaşanmasını istemediğimiz küçük yaştaki evlatlarımızın da ölümüyle sonuçlanan bazı olaylar yaşandı. Bu olaylar bizleri de derinden üzmüştür. Fakat bu olaylara neden olanlar Esnaf Odalarına kayıtlı değildi.  Bu olaylar nedeniyle yeni düzenlemeler yapıldı. Biz düzenlemelere karşı değiliz. Ancak; kayıtlı şoför olmayanların neden olduğu olayların faturası esnafımıza kesildi. Şimdi sensörlü koltuk isteniyor. Türkiye sensörlü koltuk takılı araç var mı? Devletin kendi araçlarında olmayan, uçakta bile bulunmayan bir uygulamayı esnaftan niye istiyorsunuz? Her önüne gelene özel kreş açtırıyorsun, açtığın kreşi denetlemiyorsun, yada resmi kreşlere öğrencisinin gelip gelmediğini kontrol etmekten aciz yönetici atıyorsun, sonra dönüp faturasını şoför esnafından kesiyorsun. Servis yapan esnafımız denetlensin, buna karşı değiliz. Ama işin parçası olan diğer ayaklarda denetlenmeli.” ifadelerini kaydetti.

 

-“Ya özel araç gelip ticari araca çarparsa…”

Araçlara kar lastiği takılması uygulamasının sadece ticari araçlar için değil, özel araçlar içinde şart olması gerektiğini belirten Keskin; “Ticari araç ve özel araç aynı seyrüseferi yapıyor. Aynı yollarda seyrüsefer yapıyorsak tüm araçlar kar lastiği takmalı. Diyorlarki; özel araçlar kendinden sorumlu, ticari taşıma yapan araçlar hem kendinden, hem de yolculardan sorumlu. Doğrudur. Ya özel araç kar lastiği takmadığı için kayarak gelip yolcu taşıyan ticari araca çarparsa ne diyeceksin?” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

Tür DOSYA İNDİR