ESNAF KURULUŞU YÖNETİCİLERİNE SEMİNER

HESABI VERMEDEN KENDİMİZİ HESABA ÇEKMELİYİZ""
"

-MESOB BAŞKANI ŞEVKET KESKİN:

 “HESABI VERMEDEN KENDİMİZİ HESABA ÇEKMELİYİZ”

Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne (MESOB) bağlı odaların yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile genel sekreterlerine denetim konusunda TESK Müfettişi Atakan Çelik tarafından seminer verildi.

Esnaf Sarayı’ndaki seminerin açılışında konuşan MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Hesabı vermeden kendimizi hesaba çekmeliyiz. Bu hem dünya hayatında ve hem de ahret hayatında böyledir. Önemli olan hepimiz yönetim, denetim ve disiplin kurullarımız dahil, genel sekreterlerimiz dahil, hesaba çekilmeden hesap verebilmeliyiz. Burada sadece başkanlar değil, imza atan herkes başkan gibi sorumludur. Yarın çıktığınız zaman, ‘efendim biz gittikte, başkan bize bir şey sormadı, bizde imza attık’ asla böyle bir şey olmaz. Bütün yönetim kurulu üyeleri aylık bilançoları görüp okumak zorundasınız. Denetim Kurulu, her ay bir rapor yazmak zorundadır. Denetim Kurulu’na büyük görev düşmektedir. Her 3 ayda bir denetim raporunu çıkartmak zorundadır. Yarın, ‘Biz gittik, denetim kuruluyuz, kimse bizden bir şey sormadı, başkan da bize bir şey demedi’ diyemezsiniz. Odaların genel sekreterleri başkan kadar yetkilidir. Bakanlık, başkanlar kadar genel sekreterlere imza yetkisi verdi. Odalarda yanlış bir şey olduğunda, kanunlara ve nizamlara uyulmadığı zaman genel sekreterler imza koymayabilecektir” ifadelerini kaydetti.

Keskin, “Bize 39 odamı bağlı. Bu odalar benim yumuşak karnım olmayacak. Biz her devlete, hem millete ve en büyük hesabı da Allah’a vereceğiz. O nedenle hesaba çekilmeden hesap vermek budur. 39 odamız benim karın boşluğum olmayacak, sırtım gibi sağlam olacak” diye konuştu.

Seminerde TESK Müfettişi Atakan Çelik tarafından, esnaf ve sanatkarlar odalarının yönetim, denetim, disiplin ve genel sekreterlerine Denetim Yönergesi konusunda seminer verdi.

Seminere MESOB Başkanı Şevket Keskin ile birlikte oda başkanları, yönetim kurulu üyeleri, denetim ve disiplin kurulu üyeleri ile genel sekreterler katıldılar.

Kaynak : BURHAN KARADUMAN

 

"
Tür DOSYA İNDİR