ESNAF EN BÜYÜK HİZMETİ BU DÖNEMDE ALDI""

İstanbul Pasajı çok önemli. Ancak şimdiye kadar el atılmadı.
"

 MESOB BAŞKANI ŞEVKET KESKİN:

  “ESNAF EN BÜYÜK HİZMETİ BU DÖNEMDE ALDI”

 

 

 

  Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberinde Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren ile birlikte restorasyon çalışması yürütülen İstanbul Pasajı’ndaki çalışmaları birlikte inceleyerek, buradaki esnafların sorun ve taleplerini dinlediler.

  Çakır, Erkoç, Keskin ve Evren birlikte pasajdaki esnafları tek tek ziyaret ederek, çalışmaları birlikte incelerken, esnaflarla bir arada sabah çorbası içtiler. Daha sonra ise pasaj içinde esnaflarla toplantı yapılarak sorunlar dinlendi.

  MESOB Başkanı Şevket Keskin, “İstanbul Pasajı  çok önemli. Ancak şimdiye kadar el atılmadı. Öncelikle Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a oda başkanlarımız ve esnaflarımız adına teşekkür ediyorum. Burası mezbelik halindeydi. İnsanlarımız artık buraya gelerek kitap alıp, çorbasını içip, çayını içerek sohbet ediyor. Sadece İstanbul Pasajı değil, 1960’lı yıllarda yapılan Bakırcılar Çarşısı’nda, Tüccar Pazarı’nda, Ayakkabıcılar Pazarı’nda e Şire Pazarı’nda esnaflarımıza yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Esnaf ve sanatkarlarımız bugüne kadar hizmetlerin en büyüğünü bu dönemde almıştır. Bugüne kadar esnafımızın arkasına, önüne, üst tarafına kimse bakmamıştır. Yağmurda karda esnafımız mağdur edilmişti. Sebze ve Balıkçı Pazarı’nda da restorasyon çalışmaları başladı. Belediye Başkanımız çevre yolunun üstüne ve altına hizmetleri birden götürdü. Yolun üstünü, altını bırakmadı.  Yıllardır gitmeyen hizmetler götürüldü. Biz Belediye Başkanımızdan memnunuz. Biz esnaf olarak belediye başkanımız ile birlikteyiz, yanındayız” diye konuştu.

 TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “Eğer bir ülkenin, bir ilin esnafını ve sanatkarını ayakta tutarsanız, o ülkeyi ayakta tutarsınız. Son dönemde Belediye başkanımızın yoğun gayret ve çalışmaları ile Bakırcılar Pazarı, Tüccar Pazarı, Ayakkabıcılar Pazarı, Şire Pazarı gibi Malatya’ya mal olmuş bu tarihi çarşılarımıza el atılması, Malatya adına, Malatya esnaf ve sanatkarı adına çok önemli adımlardır. Biz bugüne kadar bu adımların atılmadığını üzülerek ifade etmiştik. Ama son yıllardır esnafın bu derdine çare olma adına Belediyemizin ciddi gayret ve çabaları var. Bir şehrin kalkınması için özellikle mevcut eski yapının canlanması, oranın turistik ve bakımlı hale gelmesi gerekiyor. Yeni  alt merkezler ile birlikte büyükşehir ile birlikte Malatya hak ettiği yeri alacaktır” ifadelerini kaydetti.

  ESKKK Başkanı Evren ise, “yapılan icralar için teşekkür ediyoruz, tebrik ediyoruz. Esnaf ve sanatkar için 30-40 yıldan beri bu çalışmalar yapılmamıştı. Malatya’nın çehresi değişiyor” dedi.

  Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Bugün sabah hem esnaf çorbası içtik, hem de közde çay içtik. İstanbul Pasajı gerçekten güzel bir mekan haline dönüştü. Şehirde bir dönüşüm projesi başlatmıştık. Yani şehrimizin Ayakkabıcılar Çarşısını,Mısır Çarşısını yeniledik,  Kadayıfçılar ve peynirciler çarşımız yenilendi, Bakırcılar Çarşımızda büyük bir dönüşümü orada gerçekleştiriyoruz, oradaki çalışmalar son aşamasına geldi, Şire Pazarı gerçekten Malatya’ya yakışacak çok güzel bir mekan haline dönüşüyor ve Akpınar bölgesindeki yayalaştırma projesi ile birlikte şehrimizde 100 yıllık değeri olan çarşısını, var olan değerlerini aslını bozmadan, geleceğe taşıyacak güzel onarımları yaptık. Malatya’nın merkez başta olmak üzere özellikle ticari alanlarını daha canlı ve daha sağlıklı olması adına başlattığımız projelerle önemli noktalara geldik” ifadelerini kaydetti.

   

Kaynak: BURHAN KARADUMAN

"
Tür DOSYA İNDİR