Bu zor dönemde Başbakanı sonuna kadar destekliyorum desteklemeye de devam edeceğim""

"ESOB BAŞKANI ŞEVKET KESKİN :Bu zor dönemde Başbakanı sonuna kadar destekliyorum desteklemeye de devam edeceğim""""
"

 Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Şevket KESKİN dün katılmış olduğu televizyon programında açıklamalarına bir yenisini daha ekleyerek şu ifadelere yer verdi, “Bu mahalli seçimler, cumhurbaşkanlığı ve ardından yapılacak olan  genel seçimler Malatya’mızın için çok önemli  Ülkemiz için çok önemli Bulunduğumuz Coğrafya açısından çok önemli Avrupa için çok önemli. En önemlisi de mazlumlar açısından çok önemli dünyada ki tüm mazlumlar savaşla karşı karşıya komşu ülkemizin hali içler acısı! Bunun için destek vermek boynumuzun borcudur” dedi.

 

CHP il başkanı ve CHP büyükşehir belediye başkan adayı ardından Saadet Partisi il başkanı Şevket KESKİN’in AKP Belediye Başkan Adayına AKP’ye ve ve Recep Tayyip Erdoğana destek vermesini eleştirirken KESKİN tv programında açıklamalarına şöyle devam etti:

                                               

“Bu seçim Ahmet’in Mehmet’in seçimi değil. Bu seçim Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimidir. Başbakanımızı ve partisini destekliyoruz desteklemeye de devam edeceğim. Sadece bugün Malatya’da değil gündem oluşturmak için değil Türkiye genelinde TESK Genel Başkanı, TŞOF Federasyon Başkanı ve tüm birlik oda başkanları ile ile Ankara’nın göbeğinde AK parti binasının önünde görsel ve yazılı basının karşısında Ak parti ve Recep Tayyip Erdoğanı desteklediğimizi dile getirdik. Bu insanlar o zamanlar da kafalarını kuma gömmüşler bizlerin ne yaptıklarını görmemişler, duymamışlardır. Bazı il başkanlarının ellerine metin tutuşturmuş olabilirler. Bunlara cevap dahi vermek gereksiz olur. Sırf sorduğunuz için cevaplandırabilirim. Bu insanlar ne esnafın sorunlarını bilir ne de memleketin sorunlarını bilirler. Bunların tek yapmış olduğu şey ellerine verilen metinleri okumaktır. CHP’nin ardından Saadet Partisi de açıklama yapıyor biri diğerinin ardından vagon gibi ilerlemektedir. Ben Saadet Partisine bunu yakıştırmıyorum.” Dedi.

 

Program esnasında canlı yayına bağlanan il başkanları Malatya’nın en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olan ESOB başkanı Şevket KESKİN’in  AK partiyi  ve Başbakanı desteklemesinin doğru olmadığını ifade ederken Saadet Partisi il başkanı Asilürk “Şevket Keskin bu şekilde yaparak anayasanın 135. Maddesine göre suç işliyor ve Savcıları göreve çağırıyorum”  ifadesini kullandı.  Ardından CHP il başkanı canlı yayına bağlanarak benzer ifadeler kullandı.

 

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin arka arkaya gelen bu ifadelere şöyle yanıt verdi:

 

 

“Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı mertçe açık yüreklilikle desteklediğimi ve destekleyeceğimi söylüyorum bu suç mu suçsa ben suç işliyorum. Beni istifaya davet edenlere söylüyorum 30 Martta göreceğiz kim yerinde kalıyor kim gidiyor. Herkes cesaretle söylesin kimi destekliyor biz bunu söylüyoruz. Millet iradesi olan demokratik bir hukuk devletinde yaşıyoruz. Bunları ve benim tavrımı da esnafım çok iyi bilir” dedi.

 

Sözlerine neden Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklediğini açıklayarak devam eden KESKİN şunları kaydetti;

 

“2002 döneminde enflasyon neredeydi nereye getirildi %70’lerden %6’lara getirildi. Sayın Başbakanı nasıl desteklemeyeceksin? Marmaray metrosu ile ecdadımızın 150 yıllık hayalini gerçekleştirdiği için mi desteklemeyelim? Dağları delerek duble yolları yapmasını mı eleştireceksin? Hızlı treni mi eleştireceksin? Milli tren    projesini mi  eleştireceksin ? Her ile yeni bir hava limanı yapmasını mı eleştireceksin ? İlk kez esnafa planlama ve esnafa yol haritası getirmiş bunu mu eleştirelim?”

 

"
Tür DOSYA İNDİR