TRAFİKTE 3 S KURALINA UYUN. SABIRLI, SAYGILI VE SEVGİ DOLU OLUN”

"BAYRAM İÇİN SÜRÜCÜLERE 3S UYARISITESK YÖNETİM KURULU ÜYESİ VE MESOB BAŞKANI ŞEVKET KESKİN:"
"
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı ŞevketKeskin, bayramda yola çıkacak sürücüler için “Trafiğe çıktıklarında 3 S’yi unutmamalılardır. Sabırlı, Saygılı ve Sevgi ile davranan sürücüler olunuz” temennisinde bulundu.
 Keskin, bayram öncesinde trafikte yaşanacak olan yoğunluk nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, “ Araç sürücüleri özellikle uzun yola çıkmadan önce araç bakımlarını eksiksiz yapmalıdırlar. Uzun yola çıkacak şoförlerin uykusuzluğa, yorgunluğa özellikle de sıcak havalara dikkat etmesi gerekmektedir. Bayramlarda aile ve akraba ziyaretine önem veren bir toplumuz. Sürücüler bir an önce sevdiklerine ulaşmayı istiyorlar. Aşırı hız, dikkatsizlik, araçla mesafeyi ayarlayamama, emniyet kemeri kullanmama, yorgunluk, uykusuzluk, cep telefonu kullanma ve buna benzer birçok sürücü hatalarından dolayı yollar kan gölüne dönmektedir. Bunun sonucunda da sevinçler hüzne ve yasa dönüşmekte, bayramlar kara bayram olarak yaşanmaktadır” ifadelerini kaydetti.
 Keskin şu ifadeleri aktardı, “Bayramlar acıları ve yasları paylaştığımız günler değil, sevinçleri paylaştığımız günler olmalıdır. Buradan kara yolunda seyrü sefer yapan tüm şoförlerden isteğimiz; sevdiklerinizi yarım saat erken görmek için trafikte yapacağınız kural dışı davranışlar sevdiklerinizi bir daha görmemenize neden olabilir. Sabırlı ve hoşgörülü davranıp trafik kurallarına riayet etmekle hiç bir şey kaybetmezsiniz. Sürücülerden tek bir isteğimiz var; öncelikle araç bakımları yapılmalı, tüm teknik donanımı tamamlanmalı, yolculuğa çıkmak için her şey hazır olmalıdır. En önemli isteğimiz; sürücülerimiz trafiğe çıktıklarında 3 S’yi unutmamalılardır. Sabırlı, Saygılı ve Sevgi ile davranan sürücüler olmanızdır.”
  Keskin, “Firmalardan şehirlerarası yollarda çalışan yolcu otobüslerinin mutlaka yedek şoför bulundurmalarını isterken, Emniyetten ise korsan taşımacılığı karşı etkin denetim beklediklerini belirterek, “Otobüslerle ulaşım sağlayan yolcularında güvenliğinin sağlanması amacıyla trafik ekipleri bu araçlar da yetki belgesi olup olmadığını denetleyerek korsan taşımacılığı önleyebilmeli ayrıca uzun yollarda şoförlerin uyku sorununun olmaması için yedek şoför kullanıp kullanılmadığını tespit etmelidirler. Denetimleri yapan emniyet görevlilerine de büyük sorumluluk düşmektedir. Her geçen gün artan trafik cezaları bu soruna tek başına çözüm olamaz. Sürücüleri öncelikle uyararak iş birliğine giderek denetimlerini etkinleştirmeliler. Yollara radar gizlemekle, mobeselerle görüntü alıp adrese ceza göndermekle trafik terörü durdurulamadı ve durdurulamaz. Tüm İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramını şimdiden kutlar, dünyada barışın, huzurun ve kardeşliğin artmasını temenni eder, nice kazasız bayramlar dilerim” dedi.
"
Tür DOSYA İNDİR