(TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Malatya'da esnaflara ziyaretlerde bulundu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi palandöken, Malatya'da esnaflara ziyaretlerde bulundu.

"

TESK GENEL BAŞKANI PALANDÖKEN, MALATYA’DA ESNAFLARI ZİYARET ETTİ

 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı  Bendevi palandöken, Malatya’da esnaflara ziyaretlerde bulundu.

 TESK Genel Başkanı palandöken, beraberinde TESK yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Ticaret ve sanayi odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren  ile birlikte şehir merkezinde esnaflara ziyaretlerde bulunup, vatandaşlarla birlikte oturup sohbet etti.

  TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin, Palandöken’in Malatyalı olduğunu ve her Malatya’ya gelişinde esnaf ve sanatkarlara yönelik ziyaretlerde bulunduğunu anlatarak; “Hem Malatya’yı seviyor ve hem de her Malatya’ya gelişinde esnaflarımızı ziyaret ediyor. Ziyaretlerinde halkımızın ve esnafımızın nabzını tutarak sorun ve talepleri hükümete taşıyor. Ülkemizin içinde bulunduğu atmosferlerde önemli görevler üstlenmiştir. Türk esnaf ve sanatkarı adına büyük çabalar göstermektedir. Ülkenin birliği, beraberliği ve dirliği için özellikle Türk esnaf ve sanatkar kesiminin ayakta kalması için bundan öncede önemli çalışmalarda bulundu, İnşallah bundan sonrada devam edecektir. Özellikle emekli maaşlarının, şoför esnafına KDV’siz ve ÖTV’siz araç verilmesi için büyük çaba harcamıştır. Ben çalışmalarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

  TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise, bir çay ocağında vatandaşlarla ile sohbet ederken “burada sizi görünce hemen aklıma şu geldi, insanlar nasıl geçiniyor, esnaf nasıl iş yapacak? Evvela emekli maaşı kuvvetli olacak. İş bulacaksınız, iş alanı olacak, sizin tarlanızda, sapanınızda kullandığınız aracın mazotu ucuz olacak, emeklilere has en az elektrik ve suda bir indirim olması lazım, ki rahat geçinesiniz. Çalışan kesimler, çok kazanan kesimler ile sizi eğer bir tutarlarsa siz esnaftan gidip bir şey alamazsınız. Onun için esnafın biraz daha işinin açılması için, emeklilerin biraz daha refah içinde yaşaması için eksikliklerin giderilmesi lazım. Şoför esnafının araçlarını yenilerken en az bir kere mahsus KDV’siz ve ÖTV’siz araç alsınlar ki şehrin havası güzelleşsin. İnşallah bundan sonraki süreç çok önemli. Bugün 2 ayın üzerindedir seçim oldu, daha bir hükümet kurulamadı. Hükümetin kurulması, siyasi partilerin bir araya gelmesi çok önemli. Türkiye’de her şeyin başı bir kere istikrar ve güven olacak. Sokağa çıktığınız zaman akşam evimize döneceğimiz zaman rahat bir ortam sağlanmalı.  3-5 kişi bir araya geldiğiniz  zaman evden helalleşerek çıkma yerine güvenli bir ülkede kendi insanımıza kendimiz sahip çıkmak suretiyle bin yıl bir arada yaşadığımız insanlarla hiçbir sorunumuzun olmaması lazım. Çünkü bizde oralardan geldik, bizde o köylerden buralara geldik, dolayısıyla Türkiye’de bu barış sürecinin, bu insanlık sürecinin devam etmesi, bu silah işinin bitmesi lazım. Dostluk, sevgi, kardeşlik, itaat, devlet büyüğüne karşı itaat etmesini bileceğiz. Ben emenim ki, Malatya hiçbir zaman yanlış yapmadı, bundan sonrada yanlış yapmaz. Malatyalı gerçekten düşünür, Malatyalı gerçekten üzerine düşen görevi iyi bilir. Bu memleket için seve seve oğlunu da torununu da askere gönderir ve milli birlik ve beraberliğin sağlanmasına katkıda bulunur” şeklinde konuştu.

 TSO Başkanı hasan Hüseyin Erkoç ise öncelikle huzur ve güven ortamının sağlanması gerektiğini söyleyerek, “Malatya’da bu huzur ve güven ortamı var. Ülkenin huzur ve güven ortamını bozmaya çalışanlar hiçbir zaman hedeflerini ulaşamayacaklar. İnşallah bin yıldır nasıl bir arada yaşamışsak, bundan sonrada daha fazla birlik, beraberlik ve kardeşlik duygular içinde olacağız. Esnaf ülkenin her zaman çimentosu olmuştur, çimentosu olmaya da devam edecektir” diye konuştu.

Palandöken, Kuyumcular Çarşısında, Ayakkabıcılar Pazarında, Peynirciler Pazarında, Meyve ve Sebze Halinde, Kasaplar Pazarı’nda ve Bakırcılar Çarşısındaki esnafları ziyaret ederek, hem esnaflar ile ve hem de vatandaşlarla sohbet etti. 

"

Tür DOSYA İNDİR