MESOB'DAN GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜNE ZİYARET

MESOB'DAN GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜNE ZİYARET
"

   MESOB BAŞKANI ŞEVKET KESKİN:

   “FIRINLARI DENETLEYİN, AMA KATKI MADDESİ KULLANAN UN FABRİKALARINIDA DENETLEYİN”

   “BİR FABRİKANIN UNUNDAN 110 EKMEK  BAŞKA FABRİKANIN UNUNDAN 130 EKMEK ÇIKIYOR”

 

 

 – Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, başta fırınlar olmak üzere esnafların denetlenmesini desteklerini söyleyerek, ancak fırınlar kadar, un üreten fabrikalarında denetlenmesi istedi.

 

  MESOB Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ve çok sayıda oda başkanı toplu halde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi’yi ziyaret etti.

 

  Ziyarette konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, toplumun tüm kesimine hizmet ettiklerini söyleyerek, esnaf ve sanatkarlar odaları ile yakın diyalog içinde bulunduklarını kaydetti. Selvi, Malatya’da kayısının önemini bildiklerini aktararak, kayısı üreticisini gelir elde etmesiyle esnaf ve sanatkarın iş yapacağı, bununla birlikte Malatya ekonomisinin de canlanacağını ifade etti. 

 

 MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Ekmek gerçekten Türkiye genelinde çok ucuz. Ekmeğin israf edilmesi birazda bundan geliyor. Ekmeğin kalitesiz çıkartılmasında tek suçlu fırıncı esnafı değildir. Burada tek suçlu küçük esnaf değildir. Özellikle fabrika üreticilerinin de, katkı maddesi koyması göz ardı edilmemeli. Düşünün, bir fabrikasında üretilen 1 torba undan 110 ekmek çıkarken, başka bir fabrikanın ürettiği 1 torba undan 130 ekmek çıkartılıyor.  Esnaf ve sanatkar, değişim ve dönüşüme ayak uyduracak, hijyen kurallarına uyacak. Ekmeğin kalitesinin üzerinde duracağız. Esnaf kesimi katkılı ekmek üretiminden kendisini uzaklaştıracaktır. Özellikle, kepekli, çavdarlı ve siyah ekmek dediğimiz sağlıklı ekmek üretimini yoğunlaştıracağız. Türkiye’de ilk defa Beyaz Önlük Kampanyası başlatarak fırınlarımızın hijyenli olmasına dikkat ettik. Malatya’daki fırıncı esnafı diğer illere göre kurallara daha çok dikkat ediyor” dedi.

  “Fırınları denetleyelim, özellikle kayıt dışı olanları” diyen Keskin, “Özellikle standartlara uymayanları denetleyin, açıkça söylüyorum, biz yanınızdayız. Biz fırınların denetlendiği kadar, un üreten fabrikalarının da denetlenmesini istiyoruz” ifadelerini kaydetti.

 

Selvi ise, kayıt dışı olanların denetlenmesinde zorluklar yaşandığını, ancak son çıkan yönetmenlik ile bunun kolaylaştırıldığını aktararak, bütün satış yeri ve imalathaneleri denetleyebildiklerini kaydetti.

"
Tür DOSYA İNDİR