MESOB BAŞKANI KESKİN'DEN SEÇİM İÇİN MALATYA PROGRAMI

MESOB BAŞKANI ŞEVKET KESKİN'DEN YENİ DÖNEM İÇİN 'ESNAFIN MALATYA PROGRAMI'

MESOB BAŞKANI KESKİN'DEN SEÇİM İÇİN “MALATYA PROGRAMI”

 -MESOB BAŞKANI ŞEVKET KESKİN’DEN YENİ DÖNEM İÇİN “ESNAFIN MALATYA PROGRAMI”

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, seçim nedeniyle esnaf ve sanatkar camiasının Malatya’nın sorunlarına yönelik öneriler ve talepleri ile esnaf ve sanatkarın çözümünü beklediği sorunlara ilişkin olarak “Malatya programını” açıkladı.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Seçim döneminde Malatya’nın çözüm bekleyen temel sorunlarının da yüksek sesle konuşulmasını istiyoruz. Bu nedenle tüm partilerimizden ve milletvekili adaylarımızdan kendi parti programlarının yanında Malatya özelinde de bir programı geliştirerek Malatya kamuoyu ile paylaşmalarını istiyoruz” dedi.

 Keskin esnaf ve sanatkarın sorun ve talepleri ile önerlerinin yer aldığı Malatya Programını şu şekilde açıkladı;

Malatya için önerilerimiz ve sorunlarımız:

-Malatya’da ikinci bir üniversite kurulmalı.

-İlimizde bir Onkoloji Hastanesi açılmalı.

-Çevreyolu projesi biran önce bitirilmeli.

-Malatya’nın şehirlerarası ulaşım alt yapısına yönelik karayolu projeleri biran önce bitirilmeli

-Kayısı için yeni projeler hayata geçirilmeli. Siyasi partiler bu konudaki düşünceleri kamuoyu ile paylaşılmalı. Partiler bu konuda neler yapacaklardır?

-İnşaatı süren barajlar projeler biran önce bitirilmeli, proje aşamasındaki baraj inşatlarına başlanılmalı. Partilerin bu konudaki düşünceleri nelerdir?

-Vagon Onarım Fabrikası özelleştirme kapsamından çıkartılmalı ve bu bölgeye TCDD 5. Bölge’nin taşınması sağlanmalı. Partilerin bu konudaki politikası nedir?

 Esnaf ve sanatkarımız için taleplerimiz:

-Malatya küçük sanayi siteleri için en az  1000 dönümlük yer ayrılması gerekiyor.  Partiler bu konuda neler yapacaklardır?

-Esnaf ve sanatkara 1 yıl geri ödemesiz 3 yıl vadeli, faizsiz en az 50 bin TL’lik kredi desteği bekliyoruz. 2023 hedefi için esnaf ve sanatkarımızın alt yapısını güçlendirmesi için böyle bir teşvik, can suyuna ihtiyaç vardır.

-Şoför esnaf için bir kereye mahsus olmak üzere araç yenilemesi için ÖTV ve KDV’siz araç kredisinin verilmesini talep ediyoruz.

-Emekli esnaf ve sanatkarımızın çalışmaya devam etmesi durumunda maaşından yüzde 10 sosyal güvenlik destek priminin tamamen kaldırılmasını istiyoruz.

-Organize Sanayi Bölgelerine verilen teşviklerden esnaf ve sanatkarın da yararlanmasını istiyoruz.    

Keskin, “Bütün siyasi partilere başarılar diliyorum. Seçilecek olan tüm milletvekillerimizin yeni dönemde başta Malatya olmak üzere iyi bir diyalog, birlik ve beraberlik içinde olmalarını istiyoruz. 7 Haziran’daki seçimin başta ülkemize, milletimize ve Malatya’mıza, hayırlara vesile olmasını ve bu sürecin barış, kardeşlik ve huzur içinde geçmesini diliyorum” dedi.

Tür DOSYA İNDİR