MESOB BAŞKANI KESKİN’DEN TAHLİYESİ İSTENEN ESNAFLARA ZİYARET

"- MESOB BAŞKANI ŞEVKET KESKİN: - “BİR ESNAFIN BAŞKA BİR ESNAFIN MAĞDUR OLMASINI İSTEMESİ YANLIŞTIR”"
"
 
                      Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Ahilik kuralarına uyması gereken esnafların, birbirlerinin mağdur olmasına neden olacak hareket ve tavırlardan kaçınması gerektiğini bildirdi.
 MESOB Başkanı Keskin, Söğütlü Camii yanındaki Tüccar Pazarı’nda faaliyet gösteren 8 esnafın, burada Belediye tarafından 26 yıl önce geçici olarak yaptırılan işyerlerinden tahliye edilmesi nedeniyle ziyarette bulundu.
 Esnaflar, “Biz kış sezonunun bitimine kadar müsaade istiyoruz” dediler.
 Keskin, yargının vereceği her türlü karara herkesin uyacağını, ancak 26 yıl sonra buradaki esnafların kış döneminde mağdur edilmesine karşı olduklarını ifade ederek, esnaflar için en azında kış sezonu sonuna kadar müsaade verilmesi gerektiğini ifade etti.
 Keskin, tahliye işleminin bölgedeki bazı işyerlerinin şikayeti üzerine başlatıldığını vurgulayarak, “Buradaki esnafların şunu düşünmesi lazım; bu karda, kışta, bu kış günü, şurada 4 ay müsaade etmelerine karşı çıkarlarsa, esnaf geleneğine, esnaf kültürüne, Ahilik kültürüne ters gelir. Bunun bilincinde olmamız lazım. Nasıl, ‘Komşusu aç yatarken, tok yatan bizde değildir” sözü gibi bizimde bir geleneğimiz var, ‘Ben siftah ettim, komşum siftah etmedim” sözü, aynı paraleldedir. 4. aya kadar bir süre verilmeli. Anladığım kadarıyla buradaki tahliyesi istenen esnafta, zorlama ile burada kalmak istemiyor. Yangı da olsa, esnafta olsa, bu kış şartlarında sizi buradan atmaya hiç kimsenin hakkı yoktur” dedi.
 Esnaflar ise belediye ile herhangi bir sorunları olmadığını ve belediyenin sorun çıkartmadığını belirterek Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın ve diğer yöneticilere ilgilerinden dolayı teşekkür ettiler.
 
"
Tür DOSYA İNDİR