Keskin’den esnaf gezisi, “Seçim derdi bitti, artık geçim derdi başlasın”

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin, Ramazan ayın nedeniyle esnafları ziyaret ederek, Ramazan aylarını tebrik edip, genel durumları hakkında fikir alışverişinde bulundu. Piyasada sıkıntı olduğunu belirten Keskin, “Seçim derdi bitti, artık geçim derdi başlasın” dedi.

Keskin’den esnaf gezisi, “Seçim derdi bitti, artık geçim derdi başlasın”

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Ramazan ayın nedeniyle esnafları ziyaret ederek,  Ramazan aylarını tebrik edip, genel durumları hakkında fikir alışverişinde bulundu. Piyasada sıkıntı olduğunu belirten Keskin, “Seçim derdi bitti, artık geçim derdi başlasın” dedi.

MESOB Başkanı Keskin, beraberindeki Oda Başkanları ile birlikte Yeni Camii bölgesindeki esnaf ve sanatkarlara Ramazan Ayının başlaması nedeniyle ziyarette bulundu.

Esnafların Ramazan ayını tebrik eden Keskin, piyasada sıkıntının olduğunu belirterek, “Rabbim milletimize huzur, bolluk ve bereket nasip eylesin.” Dedi.

“Bazılarının hoşuna gider, bazılarının hoşuna gitmez. Hiç önemli değil. Biz Malatya ve ülkemiz için doğru bildiğimizi söylemeye devam edeceğiz.” diyen Keskin, “Piyasalar kırgın. Umudumuz piyasaların açılması. Önümüzde 4.5 yıl seçimsiz bir dönem var. İnşallah bundan sonra seçim derdi bitti, geçim derdine başlarlar.” diyerek mutlaka esnaflarında yaralanacağı ve destekleneceği ekonomik uygulamalar beklediklerini kaydetti.

Halkın huzur ve güven ortamının çok önemli olduğunu da belirten Keskin, “Hepimiz aynı gemideyiz. Ülkemize, birlik ve beraberliğimize sahip çıkmalıyız. Terör örgütlerine yönelik olarak hep birlikte karşı duruş sergilemeliyiz.” diye konuştu.

Keskin şunları söyledi;  “Cadde esnafı desteklenmeli ve teşvik edilmeli. AVM’lerin bu ülkenin ekonomik üretimine bir katkı vermediği acı gerçeği ile ortadadır. Belediyelerin de artık kendilerine gelmesi lazım. Belediyelerin yağ-çökelik satma dönemi geçmiştir. Belediyeler esnafla rakip olmamalı, hizmet etmeli, hizmet getirmeli. Şehrimizde kermes düzenleme işine de çeki düzen verilmeli.  Malatya halkından da kendi özlerin eve kendi esnaflarından alışveriş yapmaya davet ediyorum. Malatyalı esnaftan yaptığınız alışverişin parası bu şehirde kalır.”

Esnaflardan Ramazan ayı nedeniyle fiyat artırımı yapmamalarını isteyen Keskin, “Fiyatları aşırı artan ürünleri satmayın, alternatif ürün varsa o ürünü getirin.  Ürünlerine aşırı fiyat artırımı yapan firmaları vatandaşa söyleyin, o firmaların ürünleri yerine alternatif firmaların ürünlerini getirip satın.” şeklinde konuştu.

Tür DOSYA İNDİR