Keskin; Yapılan işe ve yapana teşekkür ederiz""

Keskin; Yapılan işe ve yapana teşekkür ederiz""
"

 Keskin; “Yapılan işe ve yapana teşekkür ederiz”

 

 

 

 

 

  Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Belediye Başkanımıza son dönemde vermiş olduğumuz desteği eleştiriliyor. Ancak yapılana ve göz önünde olana da, yapana da destek verip, teşekkür edilmesi gerekiyor” dedi.

  Beraberindeki oda başkanları ile birlikte Gazi Parkı karşısındaki Belediye tarafından restorasyon çalışması yürütülen İstanbul Pasajı’na giden MESOB Başkanı Şevket Keskin, yapılan  çalışmaları inceleyerek, esnafları tek tek işyerlerinde ziyaret etti.

MESOB Başkanı Keskin, İstanbul Pasajında yapılan restorasyon çalışmalarının çok önemli olduğunu ve 1960’lı yıllardan beri faaliyet gösteren çarşıya ilk kez Belediye tarafından bu dönemde yatırım yapıldığını söyledi.

  MESOB Başkanı Keskin, “Pasajın üst ve altı yapıldıktan sonra Belediye vitrinleri tek tip proje ile yapılacak. Buradaki esnaflarımız Belediye’ye destek olmalı. Belediye başkanı eğer yıllarca 30-40 yıldan beri yapılmayanı yapıyorsa. Buna teşekkür etmek ve takdir etmek lazım. Bazen Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin sayın Belediye Başkanımıza son dönemde vermiş olduğumuz desteği eleştiriliyor. Bizim Belediye Başkanımızı eleştirdiğimiz konularda oldu.  Ancak yapılana ve göz önünde olana da, yapana da destek verip, teşekkür edilmesi gerekiyor. İstanbul Pasajı’ndaki restorasyon çalışmalarında esnaflar olarak üzerimize ne düşüyorsa onu da yapmamız gerekiyor. Burası Malatya’nın bir dönem en önemli ticaret merkezlerinden birisiydi. Yapılacak olan çalışmayla tekrar eski günlerine dönecek. Burası son dönemde faaliyet gösteren kitapçı dükkanları ile de Malatya’nın kültürel zenginliğine de önemli katkılar sundu. Çalışmalar sonrasında güzel bir çarşımız olacak. Esnaf ve sanatkarlarımız yenilenen mekanlarında Malatyalı hemşerilerimize daha iyi hizmet verecektir. Yapılan çalışmalardan dolayı Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz”  şeklinde konuştu.

  Pasaj içindeki bir lokantaya giren Keskin, “Vatandaşın ne yediğini bilmesi lazım, nasıl bir tezgahta yemek yediğin görmesi gerekiyor. İnsanlar içine sine sine yemeği yiyebilmeli. Mutfaklar müşterinin gözleri önünde olmalı” şeklinde uyarı da bulundu.

 Bir terzi dükkanını  da ziyaret eden Keskin, “Çırak ve kalfa yetiştirmeliyiz. Eğer çırak ve kalfaları yetiştirmediğimiz takdirde bu mesleklerimiz yok olur” dedi.

   Keskin, ziyaretler esnasında işyerlerini ve vitrinlerini yenileyen esnaflara da teşekkür ederken. İstanbul Pasajı çevresindeki esnafları ve işyerlerini de ziyaret etti.

   Keskin, belediye ve diğer kurumlarla ilgili olarak esnaf ve sanatkarlardan iletilen sorun ve talepleri ilgili kurumlara ileterek çözüm bulmaya çalışacaklarını söyledi.

 

 

Kaynak: BURHAN KARADUMAN

 

 

"
Tür DOSYA İNDİR