Keskin: Vakıflardan indirim beklerken zam yapıldı, hayal kırıklığı yaşıyoruz

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin yaptığı yazılı açıklamada, Vakıflar Genel Müdürlüğünün kiracısı olan esnaf ve sanatkara da kira ve indirim uygulaması yapılması çağrısında bulundu.

Keskin: Vakıflardan indirim beklerken zam yapıldı, hayal kırıklığı yaşıyoruz

 

 

Malatya ESOB Başkanı Şevket Keskin, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın esnaf ve sanatkar için başlatmış olduğu destek ve katkı uygulamasına Vakıflar Genel Müdürlüğünün de dahil olmasını talep ettiklerini bildirerek, “Vakıflar Genel Müdürlüğü henüz harekete geçmediği gibi, esnaflarımızın kira bedellerine zam yapmıştır.  İndirim ve destek beklerken Vakıflar Genel Müdürlüğü 2021 yılı için zam uygulamasını hayata geçirmiştir.  Sayın Cumhurbaşkanına rağmen 2021 yılı için  zam yapılması bizde büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır” dedi.

 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin yaptığı yazılı açıklamada,  Vakıflar Genel Müdürlüğünün kiracısı olan esnaf ve sanatkara da kira ve indirim uygulaması yapılması çağrısında bulundu.  

 

Keskin yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla koronavirüs salgını nedeniyle kamu kurumlarına ait taşınmazla ilgili kira alınmaması ve benzeri düzenlemeler bazı bakanlıklar tarafından hemen uygulanmaya başlanmıştır. Ancak;  Türkiye genelinde esnaf ve sanatkârın illerde en çok kiracısı olduğu Vakıflar Genel Müdürlüğü henüz harekete geçmediği gibi, esnaflarımızın kira bedellerine zam yapmıştır.  İndirim ve destek beklerken Vakıflar Genel Müdürlüğü 2021 yılı için zam uygulamasını hayata geçirmiştir.  Sayın Cumhurbaşkanına rağmen 2021 yılı için  zam yapılması bizde büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın uygulamasına ters düşmüştür. Bu durum hemen düzeltilmeli. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün illerde kiracısı olan, pandemi nedeniyle iş kaybına veya ekonomik zarara uğrayan esnaflarımıza yapılan zamlar geri alınmalı, geçmiş kira alacaklarıyla ilgili icra işlemleri durdurulmalı, 2020 yılına ait borçlar faizsiz taksite bağlanmalı,  2021 yılı içinde zam yapılmamalı, indirime gidilmeli.  Bu konuda başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur ittifakını ortağı MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy, Vakıflar Genel Müdürü Sayın Burhan Ersoy’dan, tüm kesimlerden destek ve katkı bekliyoruz. “

 

Tür DOSYA İNDİR