Keskin: ÖTV'siz araç konusunu gündeme getirdiğimizde kimse inanmamıştı

Keskin, 'ÖTV'siz araç konusunu 10 yıl önce gündeme getirdiğimde bir çok insan inanmıyordu. Ama bugün bizim Malatya'da gündeme getirdiğimiz, her defasında takibini yaptığımız ÖTV'siz araç teklifimiz yasalaşıyor.' dedi.

"

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “ÖTV’siz araç konusunu 10 yıl önce gündeme getirdiğimde bir çok insan inanmıyordu. Ama bugün bizim Malatya’da gündeme getirdiğimiz, her defasında takibini yaptığımız ÖTV’siz araç teklifimiz yasalaşıyor.” dedi. Keskin, FETÖ terör örgütünün darbe girişimi içinde, “En büyük ihanet, dostunun ve ahbabının sana ihanet etmesidir” dedi.

 

MESOB Başkanı Şevket Keskin, beraberinde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ve oda başkanları Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Nuh Boyraz ve yönetimini ziyaret etti.

Ziyarette konuşan MESOB Başkanı Keskin, Boyraz ve oda yönetim kurulu üyelerine yeni görevlerinin hayırlı olmasını diledi. Keskin, “Ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu bir dönemde göreve geldiniz. Ülkemiz büyük bir badire atlattı. Tabiri caiz ise uçuruma düştük, geri çıktık. Öyle bir kumpas ile karşı karşıya kaldık. En büyük ihanet, dostunun ve ahbabının sana ihanet etmesidir. Bizde Türk milleti ve Türk devleti olarak en güvendiğimiz, en yakın dediğimiz, ‘Allah, kitap, peygamber’ diyen insanların bunu yürekten demediklerini, özünde demediklerini ve bu milleti kandırdıkları bugün ortaya çıkan gerçeklerle anlaşılıyor. Sonunda baktıkki, başta Amerika’nın, Avrupa’nın güdümüne girmiş, PKK ile işbirliği yapmış, PYD ile işbirliği yapmışlar. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Özellikle son günlerde Van, Bitlis ve Elazığ’da yaşanan ki Malatyalı çocuklarımızda var, hepsi bizim çocuklarımız, hepsi bu milletin çocukları,  şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah bir daha bu tür olayları yaşamayız. Artık terör örgütünün yaptığı bir eylem değil, bunların yaptığı katliamdır.” dedi.

FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz Darbe Girişimine karşı milletin göstermiş olduğu duruşun dünya milletlerine ve özellikle de İslam ülkelerindeki halklara örnek olduğunu belirten Keskin, “Dünyada, demokrasi dışı kalkışmalar karşısında artık Türk Milletini gözlerinin önüne getireceklerdir. Bugün Türk milletinin önünde saygıyla eğiliyorum. Dünya milletlerine bir örnek oldu.” diye konuştu.

SMMMO Başkanı Nuh Boyraz, ziyaret için teşekkür ederek, “darbe girişiminin bir daha tekrarlanmamasını diliyorum. Bu darbe girişimi karşısında halkımızın, aziz milletimizin gösterdiği kararlılığı ve duruşu takdirle karşılıyorum. Gerçekten bu millet, çok büyük bir millet olduğunu, aziz bir millet olduğunu canıyla, kanıyla gösterdi ve hiçbir ayrım yapmadan bir araya geldi. Buda taktire şayandı. Ülkemizin değişik illerinde katliam yapan terör gruplarını da şiddetle lanetliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” diye konuştu.

 

ESNAFA MATRAH İNDİRİMİ ÇAĞRISI…

SMMMO Başkanı Boyraz, son yapılan değişiklikle esnaflara da bazı kolaylıkların getirildiğini ifade ederek, “bazı alacaklarının yeniden yapılanması ile ilgili olarak önemli bir kanun yürürlüğe girdi. Burada özellikle matrah artırımı ile ilgili olarak, geriye dönük esnafımızı rahatlatacak, meslektaşı rahatlatacak 5 yıllık bir matrah artırımı var. Bu uygulamadan her esnafın mutlaka yararlanmasını duyurmak istiyorum. Ayrıca 30 Haziran’a kadar olan borçlarda 18 aya kadar taksitlendiriliyor.” şeklinde bilgi verdi.

 

“ÖTV’SİZ ARACI GÜNDEME GETİRDİĞİMİZDE, KİMSE İNANMAK İSTEMİYORDU”

 MESOB Başkanı Keskin’de TBMM’de  ÖTV’siz ticari araçların yenilenmesi ve Bağ Kur primlerinden 5 puan indirim yapılması konusuna değinerek;  “Ben ÖTV’siz araç konusunu 10 yıl önce gündeme getirdiğimde bir çok insan inanmıyordu. Ama bugün bizim Malatya’da gündeme getirdiğimiz, her defasında takibini yaptığımız ÖTV’siz araç teklifimiz yasalaşıyor. Bu uygulama ile sadece taksilerde 18 ile 20 bin TL, esnafımıza destek sağlanmış olacak. Biz ‘Seyyanen zam’ istediğimizde de, bize ‘seyyanen zam olur mu’ denmişti. Ama esnafımızın emekli maaşlarına 100 TL seyyanen zam ilave edildi. Bağ-Kur’da sıkıntı vardı, işverenlere 110 TL destek bağlanıyordu, biz esnafın Bağ-kur primleri için 100 TL destek istemiştik, ancak 87 TL çıktı. Ona da hamd ettik. En azında bir nebze olsun her ay esnafımızın cebinde 87 TL kalmış oldu. Bağ-kur’lu esnafımız bir nefes aldı. Yeterli midir, yetersizdir. İnşallah devletimizin imkanlarıyla  verilecek destekler artacaktır. Her şeyden önce devletimizin ayakta kalması lazım. Devlet giderse hepimiz gideriz, hepimiz aynı geminin içerisindeyiz, devlet giderse bayrak gider, devlet giderse ezan gider, devlet giderse inanç gider. Bakın Suriye’de yaşananlar ortada.” Diye konuştu.

 

 

"

Tür DOSYA İNDİR