Keskin: Malatya’ya Yapılacak Her Yanlışın Karşısındayız

Keskin, “Esnaf sanatkar olarak değil Malatyalı olarak, Malatya’ya yapılacak her yanlışın her zaman karşısında olacağız. Esnaf olarak en büyük endişemiz sattığımız malı yerine koyamıyoruz. Bizim için en büyük sıkıntılardan birisi budur” dedi.

Malatya Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Esnaf sanatkar olarak değil Malatyalı olarak, Malatya’ya yapılacak her yanlışın her zaman karşısında olacağız. Esnaf olarak en büyük endişemiz sattığımız malı yerine koyamıyoruz. Bizim için en büyük sıkıntılardan birisi budur” dedi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Vahap Güner ve Yönetim Kurulu üyeleri Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığına yeniden seçilen Şevket Keskin’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

 Ziyarette yönetimi adına hayırlı olsun temennisinde bulunan MGC başkan Vahap Güner; “Malatya’mızda 1996 yılından itibaren Şoförler Cemiyeti Başkanlığı daha sonrasında Esnaf Odası Başkanı Olan Şevk Başkanımız, son genel kurulda bir kez daha esnaf odaları birliği başkanı olarak seçildi. Bizde MGC olarak sayın başkanımıza hayırlı olsun ziyaretinde bulunuyoruz. Başkanımız göreve seçildiğinden bu yana Malatya’nın çıkarlarını savunarak değerlerine sahip çıkan kimliğiyle kendisini hep takdir etmişizdir. Dik duruşu nedeniyle Başkanımızı tebrik ediyoruz” dedi.

“YENİ CAMİNİN DURUMU İÇLER ACISI”

Yeni caminin avlusunun restore çalışmalarını eleştiren MESOB Başkanı Şevket Keskin; “Hepimiz beraber Malatya’nın çıkarı için, değerlerinin kaybolmaması için elimizden geleni dilimizin döndüğünce dile getirmeye çalıştık. Basında burada büyük bir destek verdi bize. Son günlerde Yeni Caminin etrafının değişmesi, projeyi kim yaptı bilmiyoruz. Malatya’nın en değerli yapılarından birinin ön taraf düzenlemesinin bu şekilde olması gerçekten içler acısı. İnşallah eski yapısına, eski güzelliğine kavuşacağına ve koruyacağımıza ben yürekten inanıyorum.  Esnaf sanatkâr olarak değil Malatyalı olarak da yanlışın her zaman karşısında olacağız. Yanlış söyleyenlerin karşısında durduğumuz gibi bundan sonrada duracağız. Malatya ve esnaf için elimden geleni yapacağım. Malatya’nın değerlerine el uzatanların her zaman karşısında olacağım” diye konuştu.

“ESNAF SATTIĞINI YERİNE KOYAMIYOR”

Esnafın sattığı ürünü geri yerine koyamadığını vurgulayan Keskin; “Türkiye’deki, Malatya’daki esnafın sıkıntısı bir birine paralel olarak devam ediyor. Tabi son zamandaki yansımalar gerçekten sıkıntı içerisinde. Cumhurbaşkanımıza akaryakıt ile ilgili taleplerimizi ilettim, ya ÖTV’yi ya da KDV’yi kaldırmalarını talep ettim. En büyük endişemiz sattığımız malı yerine koyamamamız. Bizim için en büyük sıkıntılardan birisi bu. Buradan yine sayın Cumhurbaşkanımıza, sayın yetkililere sesleniyorum. Esnafın sesine kulak verin ve gereğiniz yapın” ifadelerini kullandı.

“GÖZÜMÜZÜN FERİ KALMADI”

Esnafın sıkıntılarını Maliye bakanı Nureddin Nebati’ye ilettiğini de dile getiren Keskin; “Maliye bakanımız sayın Nebati ile de görüştüm. Bakanımıza aynen şunu söyledim, ‘sizin gözleriniz ışıl ışıl ama bizim gözümüzün feri kalmadı artık’ dedim. Önümüzü göremiyoruz sayın bakanım dedim. Hatta çıkın bir piyasayı gezin, bakın, edin, eyleyin biz yanlış söylüyorsak bize söyleyin, biz yanlış söylemiyorsak bunun bir çaresine bakmanız lazım. Bu politikayla, bu anlayışla ekonominin gitmesinin mümkün olmadığını ben açıkça söyledim. Bunu bütün yetkililere söylüyorum, her zamanda söylüyorum. Esnaf sanatkarlar başta olmak üzere tarımda tutun herkesin elimizi taşın altına koyuyoruz da artık devlette ellini taşın altına koymalı. Bu zamların biraz daha durdurulması lazım, yoksa bu gidiş iyi değil” dedi.

“500-600 BİN LİRA ZARARI VAR”

 

En küçük kayısı bahçesi olan kayısı üreticisinin zararının 500-600 liraya ulaştığına işaret eden Keskin; “Köylere gidip baktığınızda kimse gübre atamadı. Malatya’nın bir değeri vardı kayısı, kayısıda yandı. Vatandaşın en büyük beklentisi kayısıydı. Bugün köylerdeki en küçük bireylere bakın 500-600 bin lira zararı olduğunu görürsünüz. Gübrenin fiyatı, ilaçlamanın fiyatı yüksek. Eskiden ilaçlamanın deposu 250 liraydı şimdi bin 300 liraya oluyor. Hatta geçen esnafı gezerken tıska satılıyor mu? diye sorum ‘satılmıyor’ dedi nedenini sordum, ‘adam köye gidecek 200 lira yakıt yakacak, 200’de gelecek 400 lira tutacak. 2 kilo tıska için adam köye dahil gitmiyor’ dedi. Bu çok büyük bir sıkıntı” diye belirtti.  

 

Tür DOSYA İNDİR