KESKİN; 'ESNAF CAMİASI BAŞBAKANIMIZDAN YENİ MÜJDELER BEKLİYOR'

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun emeklilere seyyanen 100 TL zam ve emekli esnafın maaşından kesilen yüzde 15 Sosyal Güvenlik Priminin de yüzde 10'a indirileceğini açıkladı.

KESKİN;  “ESNAF CAMİASI BAŞBAKANIMIZDAN YENİ MÜJDELER BEKLİYOR”

 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun emeklilere seyyanen 100 TL zam ve emekli esnafın maaşından kesilen yüzde 15 Sosyal Güvenlik Priminin de yüzde 10’a indirileceğini açıklamasının önemli bir gelişme olduğunu açıkladı. Keskin, hükümetten yeni müjdelerin verilmesini beklediklerini kaydetti.

 

 Keskin yaptığı yazılı açıklamada, “Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak, yıllardan beri sunmuş olduğumuz dosya ve taleplerimizde emekli esnafların maaşından yapılan yüzde 15 oranındaki Sosyal Güvenlik Destek Priminin kaldırılmasını istedik. Aynı zamanda tüm emeklilere seyyanen zam yapılmasını da sürekli dile getirdik. Bu taleplerimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na ve ilgili bakanlarımıza sunduğumuz tüm dosyalarda yer aldı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 21 Şubat 2015 tarihinde Malatya’ya yaptıkları ziyarette sunduğumuz dosyada da her iki talebimizi yine dile getirmiştik. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, maaşı 1000 liranın altında olan emeklilere seyyanen 100 lira zam yapılacağını ve ticari faaliyette bulunan emeklilerin maaşından yüzde 15 oranında kesilen Sosyal Güvenlik Destek Priminin de yüzde 10' a indirileceğinin müjdesini verdiler. Gelinen aşamada verilmiş olan bu iki müjde esnaf ve sanatkarımızın yıllardan beri beklemiş olduğu müjdelerdir. Ancak, Sosyal Güvenlik Destek Priminin tamamen kaldırılması için bu talebimizi dile getirmeyi sürdüreceğiz” dedi.

 

“YENİ MÜJDELER BEKLİYORUZ”

Keskin, hükümetten esnaf ve sanatkar camiası için yeni müjdelerin verilmesini de beklediklerini aktararak, “Hükümetimizden esnaf ve sanatkar camiası olarak bazı konulardaki taleplerimiz içinde müjde bekliyoruz.  Hükümetimizden özellikle esnaf ve sanatkara 1 yıl geri ödemesiz 3 yıl vadeli, faizsiz en az 50 bin TL'lik destek teşviki bekliyoruz. Yine, ticari faaliyet içerisinde olan, sicil kaydı bulunan şoför, taksici, minibüsçü, nakliyeci ve servisçi esnaf için bir kereye mahsus olmak üzere araç yenilemesi için ÖTV ve KDV’nin alınmadığı bir teşvik müjdesi de bekliyoruz. Bu destekler esnafımız için can suyu olacaktır” ifadelerini kaydetti.

Tür DOSYA İNDİR