KESKİN'DEN KIŞ LASTİĞİ UYARISI

KESKİN?DEN KIŞ LASTİĞİ UYARISI
"

"

 KESKİN’DEN KIŞ LASTİĞİ UYARISI

 

 

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, kış lastiği takması zorunlu olan araç sürücülerinin 1 Aralık’tan itibaren başlayacak uygulama çini hazırlıklı olmalarını istedi.

 

Aynı zamanda Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı da olan MESOB Başkanı Keskin,“Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller İle Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik”in 8 Kasım 2012 tarihinde yürürlüğe girdiğini hatırlatarak,  bu yönetmenlik ile yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlara her yılın 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanmalarının zorunluluğunun getirildiğini belirtti.

 

Keskin, “İlgili yönetmenlik gereğince; Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin, Kamyonet, minibüs ve ‘A’ türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerin tüm lastikleri ile yarı römork ve römorkların frenleme tertibatı bulunan dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin, kış lastiği olması zorunludur. Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan ticari amaçlı araçlara kış lastiği kullanma şartı 1 Aralık itibari ile uygulanmaya başlanacaktır. Şoför esnafımızın idari yaptırımlara maruz kalmamaları için şimdiden önlemlerini almaları gerekmektedir” şeklinde bilgi vererek sürücülere uyarıda bulundu.

"

"
Tür DOSYA İNDİR