Kapalı Çarşı Esnafını Dinledi

Belediye Başkanı Ahmet Çakır İnönü Kapalı Çarşısı esnaflarıyla bir araya gelerek, çarşı esnafının sorunlarını dinledi.
"

   -KAPALI ÇARŞI ESNAFINI SORUNLARI BELEDİYE BAŞKANI ÇAKIR’A AKTARILDI

 

İnönü Kapalı Çarşısı’ndaki esnaf ve sanatkarların yaşadığı sorunlar düzenlene toplantı da Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a aktarıldı.

  İnönü Kapalı Çarşıdaki esnaflarla yapılan toplantıda konuşan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Öncelikli olarak Kapalı Çarşı’ya Soykan Parkı ve Eski belediyenin yanından 2 tane alt geçit istiyoruz. Ama geniş kapsamlı bir alt geçit istiyoruz, içerisinde küçük dükkanlarında olduğu alt geçitler istiyoruz.  Büyükşehir planlamasında bu projeyi talep ediyoruz. İkincisi Kapalı Çarşının ortasındaki üzeri açık alanın modern bir proje ile kapatılarak, bu alanın gelen vatandaşların oturup. Dinlenebileceği bir mekana çevrilmesini istiyoruz. Diğer bir konuda burada yapılan ihale sonrasında 33 esnafımızın tapu sorununu çözülmesidir. Yine akıntı olan bazı işyerlerimiz var, kapalı çarşı üzerinde o sorunun da çözülmesini bekliyoruz. Esnaflarımızın sorunlarını yerinde dinlediğinizi için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

  Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, esnafların sıkıntılı bir dönem geçirdiğini ve yaşadıkları sorunların çözümüne yardımcı olunması gerektiğini söyleyerek, “Siftah yapmayan esnaflarımız var. Evlerine ekmek götürmek için esnaflarımızın yaşadığı sıkıntıların had safhada olduğunu biliyoruz. Ben her ne kadar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı da olsam, bize kayıtlı olan üyelerimizin çoğunluğu da ticaretle uğraşan üyeler. Bunlara sahiplenmemiz lazım. Bunlara sahiplenmediğimiz zaman, toplumun omurgasını bu grup oluşturuyor, ciddi sıkıntılar yaşanır” diye konuştu. Erkoç, Kapalı Çarşı esnafının yaşadığı sorunların çözülmesini beklediklerini ifade etti.

  İnönü Kapalı Çarşı İş Merkezi Yönetimi Başkanı Saim Güntan ile İnönü Kapalı Çarşısı Kooperatifi Başkanı Orhan Kahtalı’dan ve diğer çarşı esnafından Kapalı Çarşı esnafının sorunları ve taleplerini dinleyen Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Bakın bizde Belediye iş hanını sattık, kimseden tek kuruş ne alacağımız kaldı, nede vereceğimiz kaldı. Tertemiz, her şeyi 2 ay içerisinde yasal çerçeve de insanlar da mutlu oldu, bizde mutlu olduk, amacına ulaşıldı. Şimdi buradaki süreç gerçekten sağlıklı yürütülmemiş. Buradaki amaç hasıl olmamış. Ne belediye anlamında gelir anlamında baktığımız zaman, mahkemenin kararlarına baktığımız zaman, belediyenin ciddi anlamda kaybına neden olmuş. Biz burada tek taralı bakmayız. Esnafın mağdur olduğu bir konu varsa ona da bakarız, ama gerçekten kamunun hakkını korumak içinde çaba gösteririz. Buradaki dükkanları tekrar satışa çıkartacağız. Ama arzumuz içerisindeki insanların mal sahibi olmasıdır” diye konuştu.

  Kapalı Çarşısındaki esnafların yaşardıkları sorunların çözümü için her türlü desteği vereceklerini ifade eden Çakır, “Burası Malatya’nın nezih bir mekanı. Çok canlı bir nokta. Ama bu el birliği ile olur. Canlılığı yakalarsanız, buranın değeri 3 ve 57e çıkar” dedi.

  Çakır, beraberindekiler ile birlikte Kapalı Çarşı’nı bazı bölümlerini gezerek, yapılması talep edilen projeler hakkında bilgi aldı. Çakır, Kapalı Çarşı’nın üst kısmını da gezerek, esnafların taleplerini yerinde dinledi.

  Çakır’ın esnaflarla yaptığı toplantıya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, MESOB Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, belediye başkan yardımcıları, çok sayıda esnaf odaları başkanları, İnönü Kapalı Çarşı İş Merkezi Yönetimi Başkanı Saim Güntan ile İnönü Kapalı Çarşısı Kooperatifi Başkanı Orhan Kahtalı ve çarşı esnafları katıldılar.


 

 

Kaynak: Burhan Karaduman

 

"
Tür DOSYA İNDİR