Esnaf kuruluşlarından Çakır'a Ahilik Haftası ziyareti

Esnaf kuruluşlarından Çakır?a Ahilik Haftası ziyareti
"

"

 Esnaf kuruluşlarından Çakır’a Ahilik Haftası ziyareti

 

 

Ahilik Kültür Haftası kutlamaları çerçevesinde TSO Başkanı H. Hüseyin Erkoç, ESOB Başkanı Şevket Keskin, ESKKK Başkanı Ali Evren, Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey ve Gümrük Ticaret İl Müdürü Ahmet Demirbağ’dan oluşan heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.

 

ESOB Başkanı Şevket Keskin, “Ahilik Haftası” nedeniyle komisyon olarak bir dizi ziyaret gerçekleştirdiklerini ve bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret ettiklerini söyledi.

 

Keskin: Güzel Ahlakı yaşatmaya çalışıyoruz

 

Keskin, “En başta emin olan insanların Emir-ul Müminin dedikleri Peygamber Efendimizin de tüccar olduğu ve bütün esnafların piri olduğu söylenir. Biz de bu güzel ahlakı, hayat biçimini, yaşam biçimini yaşatmak için Malatya esnafı olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bizleri kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum Ahilik Haftası, Ahilik Bayramı ülkemize memleketimize ve esnafımıza hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. 

 

Erkoç: Esnaf, ülkemizin omurgasını temsil ediyor

 

Ahilik Haftasının tüm esnaflara ve Türkiye’ye hayırlar getirmesi temennisinde bulunan TSO Başkanı H. Hüseyin Erkoç ise, “Esnafımız ülkenin omurgasını temsil etmektedir. Eğer bu omurgayı dik tutabilirsek ülkeyi de dik tutarız. Ahilik teşkilatına baktığımız zaman, ahiliğin kriterleri bizim inanç sistemimizi ortaya koymaktadır.

 

Esnaf arkadaşlarımızın burada özellikle işini severek yapması, önemsemesi ve işini ciddiye alması gerekiyor. Allah Resulü ‘Allah işini güzel yapanları sever’ yine ‘bizi aldatan bizden değildir’ diyor. Bu anlayış ve bu inanç değerleri içerisinde esnafımız kendi değerlerini yaşatma noktasında bir gayret ve çaba içerisinde olursa, toplumun birlikteliğinde, beraberliğinde ve kardeşliğinde önemli bir rol üstlenmiş olacaktır. Bugüne kadar esnaflarımızın sorunlarını ilettiğimiz Büyükşehir Belediye Başkanımız esnaflarımıza hep yardımcı oldular, bundan sonra da yardımcı olmaya devam edeceklerine yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu. 

 

Çakır: Esnaflarımızla ilgili güzel çalışmalar yapıldı

 

Esnafların sorunlarının konuşulması ve çözüm bulunması için gayret sarf edilmesinin çok önemli olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise tüm esnaf ve sanatkarların Ahilik Kültür Haftası’nı kutlayarak, “Sektörler arasında ihtiyaçların, taleplerinin değiştiği gelir seviyesinin sürekli farklılaştığı bir süreç yaşıyoruz. Gelişen bir ekonomi içerisindeyiz. Tabi bu süreç içerisinde esnafımızın sorunu mutlaka olacaktır. Sorunlar 50 yıl önce de vardı, bugün de olacak, 50 yıl sonra da olacak. Dolayısıyla burada başkanlarımızla birlikte uyumlu bir çalışma yürütüyoruz. Esnaflarımızdan gelen talepleri öncelikle başkanlarımızla, esnafımızla istişare ederek bunlara nasıl çözüm bulabiliriz, ortak nokta nasıl bulabiliriz, esnafımızın önündeki engeli nasıl kaldırırız diye bir anlayış içerisinde olduk. Esnaflarımızla ilgili güzel çalışmalar yapıldı, bundan sonra da her esnaf kesimine hitap edecek projelerimiz ve çalışmalarımız olacaktır” dedi. 

 

Çakır: Ahilik, İslam ahlakının ticari hayata yansımasıdır

 

Başkan Çakır, “Ahilik Haftasının ayrı bir anlamı var. İslam ahlakının ticari hayata yansıması olarak bakmaktayız. Asırlar öncesinden kendi içerisinde sanatkar, usta ve çırak yetiştirilmesi, üretilen mallarla tüketicinin nasıl korunacağına dair çok güzel bir sistematik oluşturulmuştur. Birçoğu yazılı kurallar olmamasına rağmen -nasıl kaliteli mal üretiriz, nasıl tüketiciyi koruruz, aldatmayız- üzerine kurulmuş bir sistem. Bu kültür bizim inancımızda, yaşantımızda ve ticari hayatımızda var. Bunun korunmasına yönelik olarak da esnaf odalarımızın, başkanlarımızın çalışması günümüz esnafına taşıması önemli.  Ben bu geleneği yaşatan başkanlarıma teşekkür ediyor, bütün esnaflarımızın bayramını kutluyorum” dedi.

 

 

 

 

 

"

"
Tür DOSYA İNDİR