ESNAF KURULUŞLARI ŞEHİTLER İÇİN MEVLİD-İ ŞERİF OKUTTU

ESNAF KURULUŞLARI ŞEHİTLER İÇİN MEVLİD-İ ŞERİF OKUTTU
"
 

ESNAF KURULUŞLARI ŞEHİTLER İÇİN MEVLİD-İ ŞERİF OKUTTU

 

Hakkari, Dağlıca, Iğdır ve ülke genelinde son zamanlarda artan terör saldırıları ve beraberinde artan gerilimler nedeniyle Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) tarafından başlatılan  “Hepimiz Kardeşiz” kampanyası kapsamında Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) ve bağlı esnaf kuruluşları tarafından şehitler için Mevlid-i Şerif okutularak, lokma dağıtıldı.

 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’in öncülüğünde düzenlenen Mevlid-i Şerif, öğle namazı öncesinde Yeni Cami’de okundu.  Programa Vali Süleyman kamçı, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Malatya Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehmet Karlı, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çınar, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, TCDD 5. Bölge Müdürü Üzeyir Ülker, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, esnaf ve sanatkarlar odaları başkanları ile kalabalık bir topluluk katıldı. 2. Ordu Komutanlığı’ndan üst düzey komutanlarında düzenlene programdan dolayı MESOB Başkanı Şevket Keskin’e duyarlılığından dolayı teşekkürlerini ilettikleri öğrenildi.

 

“ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMAMALIYIZ, DEĞERLERİMİZİ KORUMALIYIZ”

Mevlid-i Şerif ve ardından okunan duaların ardından konuşan İl Müftüsü Ümit Çimen, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından şehitler için yapılan program için teşekkür ederek,  “şehitlerimize, gazilerimize karşı bizimde görevlerimiz var. Hiç şüphesiz onlar en büyük görevi icra eden insanlar. Onlar bu topraklar için hür, bağımsız, namusumuzdan, şerefimizden emin olarak bizi yaşatan değerlerimiz. Onlar canlarıyla görevlerini ifa ediyorlar. Bize düşen görev onları unutmamaktır. En başta gelen şehitlerimizi, gazilerimizi, şehitliklerini unutturmamaktır. İkincisi, onların bıraktığı emanetlere sahip çıkmaktır. Üçüncüsü uğrunda bedel ödedikleri değerlere sahip çıkmaktır. Uğrunda canlarını feda ettikleri vatanımıza, toprağımıza, bayrağımıza, devletimize, bizi biz yapan, bizi farklı kılan, bizi bir arada tutan özelliklerimize sahip çıkmaktır. Bize düşen odur” dedi.

  İl Müftüsü Ümit Çimen, konuşmasını ardından şehitler için dua yaptırdı.

 Öğle namazı sonrasında ise camiden çıkan cemaate ve vatandaşlara şehitler için lokma dağıtıldı. Vali Süleyman kamçı, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Malatya Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehmet Karlı, TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin,  TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve  Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren birlikte vatandaşlara lokma dağıttılar ve TESK’in hazırlamış olduğu “Hepimiz Kardeşiz” afişini hediye ettiler.

 

“BİLMEYENLERE BİR HATIRLATMA OLACAK”

Vali Süleyman Kamçı, “Şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okundu ve namaz sonrasında ise lokma dağıtıldı. Esnaf ve sanatkarlarımızı temsilen Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu bir karar aldılar ve Türkiye’de binlerce afiş basarak illere dağıttılar. İllerimizde de esnaf kuruluşlarımız kardeşliği ön plana çıkartan, hepimiz zaten kardeşiz, bu kardeşliğimizi bilmeyenlere bir hatırlatma olacağını, faydalı olacağını düşünüyorum. Malatya’da bu fazlasıyla sağlanmış durumda. İnşallah hiçbir olumsuzluk olmamaya devam eder, Üülkemizin her tarafına kardeşlik hakim olur diyorum” ifadelerini kaydetti.

 

“TERÖR BELASI BOŞA ÇIKARILACAKTIR”

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin ise konuyla ilgili olarak yaptığı konuşma ve basın açıklamasında, “Bir duvar tuğlası gibi iç içe olan bu milletin bu yapısını kimse bozamayacak. Hilal için, vatan toprakları için, ezan için kurtuluş savaşında olduğu gibi yan yana omuz omuza bu ülke için çarpışan atalarımızın yaptığı gibi bu büyük milleti karşı karşıya getirmeye çalışan şer odakları terör belası boşa çıkarılacaktır.  Terör belasına kurban edilen gençlerimizin eline kalem verilmesi gerekirken; o gençlerimize silah ve taş verenlerin mutlaka hesabı sorulacaktır. Eline kalem yerine silah tutuşturulup, her gösteride ön safhalara sürülen çocuklar, o silah doğrultan gençlerden terör örgütü ve terör örgütüne destek veren diş güçler kirli ellerini çekmelidir.  Camları kırılan esnaf, malları yağmalanan esnaf; evine ekmek götüremeyen esnaf bunu yaptıranlardan mutlaka hesabını soracaktır.  Yaşanan olaylardan en büyük zararı ı o bölge başta olmak üzere o bölgede yaşayan insanlar ve görevini yapmaya çalışan güvenlik güçlerimiz görmektedir. Siyasiler gösterdikleri tutumla bölgeye ve bölge insanına verdikleri zararın farkına varacaklar ve hesabını vereceklerdir.  Kınama yetmez,  bütün gücümüzle karşı duracağız, bölge olarak, bölge halkı olarak, esnaf olarak siyasi güç olarak birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. İstikrar, kalkınma ,huzur ve barış ; çocuklarımızın geleceği, ülkemizin geleceği için bu dik duruşumuzu göstermek zorundayız. Türk Milleti Ahilik kültüründe olduğu gibi kardeşlik anlayışıyla bir arada yaşamaktadır. Burası ne Suriye, ne Kobani, burası Türkiye siyasilerin ve herkesin bunu anlaması ve ona göre davranması gerekmektedir.  ‘Hepimiz kardeşiz’  kampanyamızla bir kez daha ispat etmek istiyoruz ki Türkiye’de omuz omuza yan yana yürüyen bu büyük milleti kimse karşı karşıya getiremeyeceğini artık bilmesi gerekmektedir. İş işten geçmeden ülkenin birlik ve beraberliğini, dostluğunu kardeşliğini Kürt ve Türk ayrımı yapmadan Alevi -Sünni ayrımı yapılmadan hepimiz kardeşiz anlayışı egemen olmasını temenni eder bütün şehitlerimize Allahtan rahmet dileriz. Yaralı kardeşlerimize Cenabı Allahtan şifa dileriz. Bu ülke için yeri geldiği zaman bu vatan için bütün Türk Milleti yaşlısı çocuğu genci ile canını seve seve vereceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Dünya var oldukça bayrak dalgalanacak, ezanlar susmayacak ülke topraklarından kimse taviz vermeyecektir. Dünya var oldukça birlik ve berberliğimizi devam ettireceğiz.  Esnaf ve Sanatkar camiası bin yıllık ahilik kültüründen gelen geleneğini kardeşliğini yaşattığı gibi bundan sonrada ülkemizin birliği ve beraberliği için sonun kadar mücadele edeceğimizi kamuoyuyla paylaşırız” şeklinde konuştu.

  TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise yaptığı konuşmasında, “Bu süreçte hepimizin kardeşlik duygularını öne çıkartarak, birlikteliğimizi, beraberliğimizi pekiştirme zamanı. Teröre lanet diyoruz, ama şiddete hayır diyoruz. Herkesin biraz daha akli sellim hareket etme zamanı. Diye düşünüyoruz. İnşallah ülke bu badireleri de atlatacaktır. Kardeşlik duygularını gönülden bir birimize bağlandığımız süre içerisinde kimsenin bozmaya gücü yetmeyecektir. Bu girişimin bütün esnaflarımızın ve iş dünyamızın desteklediğini ifade ediyorum. Bu birliktelik, bu beraberlik pekişerek devam edecektir” dedi.

 

"
Tür DOSYA İNDİR