CHP HEYETİNDEN MESOB'A ZİYARET

KESKİN: ONKOLOJİ HASTANESİ VE 2. ÜNİVERSİTE ŞART

"

CHP HEYETİNDEN MESOB’A ZİYARET

KESKİN: ONKOLOJİ HASTANESİ VE 2. ÜNİVERSİTE ŞART

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP 2. Sıra Milletvekili Adayı Erdem Aslanoğlu ve partili yöneticiler ile birlikte Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret etti.

 

ONKOLOJİ HASTANESİ VE 2. ÜNİVERSİTE MALATYA İÇİN ŞART”

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Malatya’da büyük bir kanser vakası var. Malatya ve bölgede vefat eden 3 kişiden birisi kanser. Artık bunu inkar etmenin yolu yok, bunu inkar etmenin bir anlamı da yoktur. Taziyelere çok sık gidiyorum; 3 kişiden birisinin kanserden dolayı vefat ettiğini görüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızdan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesine bir Onkoloji Hastanesi kurulmasını talep ettik. Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde Karaciğer Nakil Hastanesi kuruldu. Onkoloji Hastanesi’de Malatya ve bölgemiz için çok önem arz ediyor. Malatya’ya ayrıca ikinci bir üniversite mutlaka kurulmalı. Siyasilerin bir birinin üzerine atmasına gerek yoktur. Seçim atmosferinde bir birinizle mücadele edin, ama seçildikten sonra hepiniz Malatya milletvekilisiniz. Seçimden sonra iktidarı ile muhalefeti ile tüm milletvekillerimiz bir araya gelmeli ve Malatya için çalışması lazım. Siyasetçilerimizin de artık uzlaşma kültürünü benimsemesi lazım. İrade milletinse, milletin verdiği iradeyi kabul etmek gerekiyor” dedi.

 

“TCDD 5. İŞLETME VAGON ONARIMA TAŞINMALI”

  Keskin, TCDD 5. Bölge Müdürlüğü’nün tarihi Gar Binasının dışındaki tüm birim ve atölye ile depolarının Vagon Onarım Fabrikası’na taşınması gerektiğini de belirterek, “Yeşiltepe bölgesi ile Malatya’nın arası açılmalı. Eski binalar yakılmalı. Tüm depo, atölye ve tesisler Vagon Onarım Fabrikası’na taşınmalı ve sadece yolcu indirme ve bindirme için tarihi Gar binası yerinde kalmalı. Vagon Onarım Fabrikası birine verilmeden, peşkeş çekilmeden Malatya’ya mal edilmeli. Bir Sümerbank gibi, bir Tekel Fabrikası gibi elden çıkmamalı” diye konuştu.

 

“PARTİLERİN TABANA İNMESİ BİZİ MUTLU EDİYOR”

  Esnaf ve sanatkarın en büyük beklentilerinden birisinin emekli olup da işine devam edenlerin maaşından yapılan yüzde 15  kesintinin kaldırılmasını beklediklerini belirten Keskin, “Gerek iktidar ve muhalefet partilerinde tabana bir iniş ve tabana bir yayılış var. İnşallah bu devam eder. Hükümetin yanında mutlaka güçlü bir muhalefetin olması lazım. Bugün emekliye verilecek olan destek, yüzde 15 sosyal destek priminin kaldırılması, insanlara kredi imkanının sağlanması gibi vaatler muhalefetin güçlü oluşundan geldi. Muhalefet dile getirince bunun bir ortak anlayış olduğu görüldü. Bugün bütün partilerin programlarına baktığımda en azında esnaf ve sanatkarı rahatlatacak bir durum var. İnşallah hayata geçirirsiniz” dedi.

 CHP Malatya 2. Sıra Milletvekili Adayı Erdem Aslanoğlu, “Özellikle CHP seçim bildirgemizi önce insan, önce birlik, önce Türkiye olarak yaptık. Birlik ve beraberliğin, herkesin bu ülkede ortak noktada buluşması, ortak paydada birleşmesi gerekiyor. Bizim seçim bildirgemiz bu yönde. Esnaf ile alakalı çok önemli konular var. Özellikle emekli olan esnaftan yapılan yüzde 15 oranındaki kesintiyi kaldırıyoruz. Özellikle AVM, belediyelerin kurmuş olduğu hipermarketlerle ilgili bir düzenleme olacak.  CHP’nin seçim bildirgesinde esnaflarımıza yönelik olarak çok güzel düzenlemeler var.  İnşallah CHP iktidara geldiğinde  esnafımızla beraber., esnaflarımızın kurumları ile beraber hareket ederek, sorunları birlikte çözeceğiz”  diye konuştu.

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise, “Esnaf camiası bizim açımızda önemli, Türkiye açısında önemli. Türkiye’nin ayakta kalmasını sağlayan önemli bir sektörü temsil ediyor esnaflarımız. Biliyorsunuz 19 Nisan’da seçim bildirgemizi açıkladık, 19 Nisan’dan sonra seçim bildirgemiz Türkiye’de çok sıkça tartışıldı. Bazı ezber bozan vaatlerimiz ‘Kaynak bulamaz’ gibi eleştirilere yol açtı. Bunların başında biliyorsunuz, emekli esnafın ödemiş olduğu yüzde 15 kesinti var, ardından yüzde 10’a düşürüldü, bunun kaldırılacağını biz söyledik. Yine esnafın üzerinde yük olmadan,  işverinin üzerinde yük olmadan asgari ücreti bin 500 TL yapacağımızı ifade ettik. Emekliye 2 maaş ikramiyeyi söyledik. Önce ’kaynak nerede’ diye tartışıldı, daha sonra övünerek söylemek isteriz ki bu seçimlerde bizim söylediğimiz, önerdiğimiz şeyler diğer siyasi partiler tarafından da örnek alındı. Bundan rahatsızmıyız, rahatsız değiliz, mutluyuz. Geçen seçimlerde söylüyorduk, şimdide söylüyoruz; iktidara gelmeden CHP’nin vaatleri gerçekleşecek. Bu konuştuklarımız koalisyon görüşmelerinde de ifade edildi. Bunu da belirtmek istiyorum. Asgari ücretin bin 500 TL yapılması, emeklinin 2 maaş ikramiye alması direk esnafı ilgilendiriyor, Türkiye’de özellikle kıt kanat geçinmeye çalışan kesimi ilgilendiriyor. Başbakan emekliye 300 TL ikramiye vereceğini söylüyor. Bu da güzel bir gelişme. Umarız CHP’nin söylediği şeyler gerçekleşir. Bize daha önce ‘kaynak nerede’ diyorlardı, ama ülkeyi 13 yıldan beri yönetenlere ‘günaydın’ diyoruz.  Malatya ve Malatya ölçeğindeki bir çok ildeki problemlerden birisi zincir mağaza dediğimiz çok uluslu şirketlerin mağaza açması. Maalesef belki bir çok kesim halen farkında değil ama Malatya’daki küçük esnafın yok olmasını sağlıyor. Bitiriyor, özellikle ben bunu terör olarak adlandırıyorum. 

"

Tür DOSYA İNDİR