Başsavcı Yılmaz, esnaf kuruluşlarına veda etti

Malatya Cumhuriyet Başsavcısı iken Denizli Başsavcılığı görevine atanan Başsavcı Ergül Yılmaz, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar kuruluşlarına veda ziyaretinde bulundu.

Malatya Cumhuriyet Başsavcısı iken Denizli Başsavcılığı görevine atanan Başsavcı Ergül Yılmaz, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar kuruluşlarına veda ziyaretinde bulundu.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin ile Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren’e veda ziyaretinde bulunan Başsavcı Ergül Yılmaz, burada esnaf ve sanatkar camiasına veda etti.

 

Ziyarette konuşan MESOB Başkanı Şevket Keskin; “Bundan sonraki görevi denizli Başsavcısı olarak devam edecek olan Başsavcımız Ergül Yılmaz’ın Malatya’dan ayrılmasına üzüldük, ama denizli gibi bir ile atanmasından dolayı da mutlu olduk. Sayın Başsavcımız gibi devlet adamlarına Türkiye’nin ihtiyacı var, bölgenin ihtiyacı var, illerin ihtiyacı var. Sayın Başsavcımız Ergül Yılmaz, 15 Temmuz hain darbe girişiminde mert duruşu, dik duruşu ve devlete ihanet edenlerin üzerine gidişinden dolayı ben esnafım adına, Malatya’mız adına kendilerine çok teşekkür etti. Böyle savcılarımızın, adaletin böyle cesaretli olması lazım. Haksızlıkların üzerine gitmezi lazım, devlete, millete, bayrağa düşman olan insanların karşısında dimdik durması lazım. Adalet herkese gereklidir. Sayın Başsavcımızda ülkemiz ve milletimiz için büyük bir çaba harcamıştır. Başsavcımız Malatya’ya geldiği günden beri halk ile iç içe oldu, esnaf ile iç içe oldu, kapısı hep açık oldu. Hep ciddi oldu ve gerçeklere sahip çıktı.” dedi.

FETÖ ile mücadele konusunda düşüncelerini aktaran Keskin, “Devlete düşman, millete düşman bir yapı ile karşılaştık. İnşallah bundan sonra ilimizdeki gerçek başta olmak üzere bütün Türkiye’de bu tür, dini önüne kalkan yaparak,  menfaat peşinde koşanlara İnşallah devletimizin onlara müsaade etmeyeceğine ben yürekten inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız, hain FETÖ darbe girişiminden sonra bir konuşmasında; ‘Cami cemaati dışında hiçbir cemaat istemediğini’ söylemişti. İnşallah bir daha sayın Cumhurbaşkanımız ile görüşme imkanım olursa, daha önce bu konuyu paylaşmıştım, bir kez daha paylaşacağım, haince, sinsice yuvalanarak devlete ve millete düşman olan yapıların, özellikle de dini kullanan insanların önüne geçileceğine ben yürekten inanıyorum. FETÖ’nün hain darbe girişimini herkes kafasında çok iyi canlandırması lazım. Nasıl kandırıldık, nasıl oldu diye. Bugün FETÖ yapısının içerisinden yer alan insanların başka yerde kümelendiğini görüyorum. Bunu da açıkça söylüyorum; bütün devlet yetkililerimizin, savcılarımızın, adalet kurumlarının çok iyi üzerine gitmezi lazım, dimdik durması lazım.” ifadelerini kaydetti.

 

Keskin son olarak, “Ben sayın başsavcımızın gerçekten adalete inandığını, haksızlığa karşı durduğunu, haklının yanında durduğuna ben müşahede ettim. Sadece kendi görevini yaptı. Devletin eve milletine bağlı olan bir Cumhuriyet Başsavcımızı gördük. Devletimizin Başsavcımız gibi  savcılara ihtiyacı var. Başsavcımızın gideceği yerde de başarılı olacağına inanıyoruz.   Burada, Malatya’da bir kapınız var.  Esnaf ve sanatkar kesimi olarak çalışmalarınızı takdirle karşıladık ve bundan sonraki görevinizde başarılar diliyoruz.” dedi.

 

ESKKK Başkanı Ali Evren ise, Başsavcı Ergül Yılmaz’a Malatya’daki çalışmalarından dolayı teşekkür ederek; “Sayın Başsavcımız her zaman diyalog içerisinde olmuştur.  Yapmış olduğu çalışmalarından dolayı özellikle teşekkür ediyorum. Yeni görevinde başarılar diliyorum. Başsavcımızın yolu açık olsun.” dedi.

 

Başsavcı Ergül Yılmaz ise; esnaf ve sanatkar camiasına veda ettiğini ifade ederek, “Malatya’da 2 yıl görev yaptım. Devlet büyüklerim takdir etti, Malatya’da  görevlendirdiler. Zor bir süreçti. Hep beraber milletimiz ile birlikte bizde üzerimize düşen vazifeyi yerine getirmeye çalıştık. Tabi kul’uz, zaman zaman hata yapmış olabiliriz. Ama asla kin ve nefretle, başka duygularla önplana çıkartmadık. Devletin bize verdiği görevleri en güzel şekilde yapmaya gayret gösterdik. Allah’a şükürler olsun ki burada güzel bir görev ifa ettik. Bu zorlu süreçte Allah bize görev nasip etti, şükürler olsun. Biz Malatya’yı seviyoruz, çünkü kendi memleketimiz olarak görüyoruz. Kendi memleketimiz buranın ekmeğini yedik.  Çok güzel anılar ve dostluklar bırakıyoruz. Dostluklar bakidir, görevler gelip geçici. Devlet büyüklerimiz bizi Denizli’ye layık görmüşler, onlara da şükranlarımızı bu vesileyle sunuyorum. Allah bizleri utandırmasın, haktan, adaletten, doğruluktan ayırmasın. Bütün Malatyalılardan haklarını helal etmelerini ve Denizli’de de bir kapılarının olduğunu unutmamalarını istiyorum.” İfadelerini kaydetti.

 

MESOB Başkanı  Keskin, Başsavcı Yılmaz’a kayısı hediye ederken, ESKKK Başkanı Evren ise Osmanlı arması hediye etti.

Tür DOSYA İNDİR