BAKIRCILAR ÇARŞISI, MALATYA’NIN EN PRESTİJLİ ÇARŞISI OLACAK”

MESOB BAŞKANI KESKİN’DEN BAKIRCILAR ÇARŞISINA ZİYARET
"
 -MESOB BAŞKANI KESKİN’DEN BAKIRCILAR ÇARŞISINA ZİYARET
 -MESOB BAŞKANI ŞEVKET KESKİN:
 -“BAKIRCILAR ÇARŞISI, MALATYA’NIN EN PRESTİJLİ ÇARŞISI OLACAK”
 
–Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin , Malatya belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları yürütülen Bakırcılar Çarşısı’nın Malatya’nın en prestijli çarşılarından birisi olacağını söyledi.
 
 MESOB Başkanı Keskin, beraberinde MESOB Başkan Vekili Orhan Özbek ve Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanı Cemil Çolak ile birlikte restorasyon çalışmaları süren Bakırcılar Çarşısı’ndaki esnafları ziyaret ederek, buradaki çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.
 
  Keskin, esnaflarla yaptığı sohbet esnasında “Burada şimdi modern bir çarşı yapılıyor. Siz burada yıllarca kalacaksınız. Taleplerinizi Belediye Başkanımız ile görüşeceğim. Mümkün olduğu kadar taleplerinizin yerine getirilmesine çalışacağız. Modern bir çarşı yerinde üst kata yük indirip, çıkartmak artık geçti. 50 yıldır yaptınız. Ama 50 yıl sonrada yapamazsınız. Memleketin menfaati neyse, burada modern bir çarşı olacaksa, yapılan çalışmalara sahip çıkmalıyız. Bu çarşıya yakışacak bir şey varsa, belediye niye yapmasın. Belediye Başkanı bu hizmeti niye size yaptı? Burası Malatya’nın en prestijli çarşısı olacak. Ben özellikle Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a, ekibine, burada emeği geçen herkese, mühendislere, mimarlara teşekkür ediyorum. Malatya’ya ve Malatya esnafına yakışacak çok güzel bir çarşı yapılıyor. Bazı sorunlar var, ancak o sorunları çözeceğiz. Bunları görüşüp ortak akılla çözeceğiz. Bakırcılar çarşısı çok güzel olacak” dedi.
 Keskin, ocakları başlarında bakır yapan sanatkarların yanına da giderek, sohbet etti. Keskin bir işyerinde kap alarak kalayladı.
 Keskin, Bakırcılar Çarşısı’ndaki esnaflar tek tek işyerlerinde ziyaret ederek, Ramazan Bayramları’na tebrik ederek, sorun ve taleplerini dinledi.
 Keskin, esnafların kendisine ilettiği bazı sorun ve talepleri Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a aktararak, ortak çözüm bulacaklarını ifade eti.
 Bakırcılar Çarşısı’ndaki esnaf ve sanatkarlar, yapılan çalışmalar için teşekkür ettiler.
 Bu arada, Malatya Bakırcılar Çarşısı’ndaki restorasyon çalışmaları devam ediyor. Çarşıdaki demirci esnafı için Malatya Belediyesi tarafından Çarmuzu bölgesinde 60 işyerinde oluşan yeni bir site yapacak.
 
 
Kaynak: Burhan Karaduman
 
"
Tür DOSYA İNDİR