AKP HEYETİ KESKİN*İ ZİYARET ETTİ

Yeniden Seçilen KESKİN*e yeni dönemde başarılar dilediler.
"

 AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi,  Belediye Başkan Yardımcısı ve Yeni Malatyaspor Başkanı Ertan Mumcu, yapılan genel kurulda yeniden Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın başkanlığına seçilen Şevket Keskin’i ziyaret ederek, yeni dönem görevi için başarılar dilediler.

  Ziyarette konuşan AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Yıllarca esnafımız için mücadele eden bir başkanımız var İktidarlar değişse de o esnaf için verdiği mücadeleyi bir kenara bırakmadı. Her daim esnafımız için yapabileceği ne varsa, gerekirse hükümetleri karşınsa aldı ve bunun mücadelesini verdi. Ben kendimde esnaf olarak, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanı olmadan, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkanı iken de dahil olmak üzere, o günden bugüne kadar Şevket Keskin hep kamuoyunun sesi oldu. Bugünde kamuoyunu sesi olduğu için kendisini kutluyor ve tebrik ediyorum. Ve yeni dönemi için hayırlı olsun diyorum. Sadece Malatya’daki esnafın değil,  aynı zamanda Malatya’nın da Türkiye’deki sesi. TESK Yönetim Kurulu Üyesi olması ve Bendevi Palandöken ile yaptığı çalışmalarda da her türlü bütün Türkiye’deki esnafımızın yaşamış olduğu sorunları sadece Malatya adına değil, Türkiye adına hem genel merkezimizde Genel Başkan Yardımcımız Salih Kapusuz ve bizlere, hem genel başbakanımız sayın başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a defalarca dile getirdi. Sadece Malatya’yı değil, dolayısıyla Türkiye’deki tüm esnaflarımızı temsil eden bir başkanımız var” dedi.

 

“CİDDİ BİR OYUN VAR”

  Çalık şunları söyledi; “ Son 11 yıllık iktidarımızda tam 8 milyar TL tutarında Malatya’ya yatırım yaptık. Eğitimden, sağlığa, ulaşımdan TOKİ’ye bütün yatırımları 11 yıl boyunca biz Malatya’mıza getirdik. Bu süre içerisinde de sivil toplum kuruluşlarımız ve odalarımız hükümetin yapmış olduğu doğrularda alkışladılar, varsa eksik ve hatalarımız o zamanda çok ciddi eleştirel dil kullandılar. Şunda Türkiye’de oynana çok ciddi bir oyun var. Bir savaş var. Bu savaşın herkes farkına varmalı ve 30 Mart yerel seçimlerinde siyasetin, siyasi istikrarın ve ekonomik istikrarın devam etmesi için güç birliğinde bulunması gerekir.”

 

“İYİ BİR DİYALOGUMUZ OLDU”

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise “Şevket Keskin başkanımız ile bugüne kadar esnafı temsil noktasında başarılı çalışmalar yaptı. Yapılan çalışmalarda gerçekten iyi bir diyalogumuz oldu. Zaman zaman başkanımızın eleştirdiği yönler oldu. Birlikte oturup çalıştığımız esnaf sorunları oldu. Bunların başında S plakalarının düzenlenmesi var, T plaka yönetmenliğinin Meclis’te geçirilmesi var, dolmuşçu esnaflarımızın güzergahlarının düzeltilmesi çalışmaları var. Genel olarak baktığımız zaman Doğu Garajı’nın yapılması ve planlaması, Kuzey Garajı’nın yapılıp planlanması gibi yoğun bir şekilde esnafımızın içerisinde bulunduğu Akpınar Bölgesi’nin yaklaşık 2 bin esnafımızın bulunduğu bir bölgeyi yayalaştırdık. O bölgede bulunan Mısır Çarşısı, Ayakkabıcı Çarşısı, Kadayıfçılar Çarşısı başta olmak üzere Bakırcılar Çarşısı gibi çok önemli ve yaşatılması gereken 270 esnafın bulunduğu bu özel  alanı yeniliyoruz. Şire Pazarını yeniliyoruz. Şire Pazarı çok güzel oluyor. Esnaflarımıza bu dönem çok güzel çalışmalar yapıldı. Büyükşehiri, büyükşehire yakışan projelerimizle, hem şehircilik anlamında, hem alt yapı anlamında, üst yapı çevre anlamında önemli kalıcı projelerimizi hayata geçirmek üzere planlıyoruz” şeklinde konuştu.

 

“GÜZEL DİYALOGLARLA ÇÖZÜLDÜ”

Şevket Keskin’e Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası seçiminde yeniden gücen tazelemesinden dolayı görevinde başarılar dileyen AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ise şu şekilde konuştu; “Başkanımız yapmış olduğu icraatlar ile esnaflar içerisinde bilinen, sevilen ve bu noktada sözünü esirgemeyen, eleştirilmesi gereken yerde eleştiren, önerilmesi gereken yerde öneriyi sunabilen, hem yapıcı ve hem de  dik durabilen bir başkanımız. Bu anlamı ile kendisine teşekkür ediyoruz. Önemli olan ortalığı yakıp yıkmak değil, önemli olan ne düşünüyorsanız, onu gerçekleştirmektir. Bugüne kadarda yapmış olduğu icraatlarla esnafımızın lehine olan birçok şeyi çok güzel diyaloglarla çözdü. O diyaloglar olmasaydı, ne kadar zorlarsanız, zorlayın, bazı şeyleri elde etmek çok zordur” diye konuştu.

 

“YAPILANLAR TAKDİR EDİLMELİ”

Esnafın yapılan hizmetler için teşekkür etmesinin bazı kesimlerce anlaşılmadığını belirten AK Parti İl Başkanı Tüfenkçi konuşmasını şöyle sürdürdü“17 Aralık tarihine kadar normal seçim süreci devam ederken, Türkiye’de bir takım güçlerin devreye girmesi ile bu seçimleri sadece bir yerel seçim olmaktan da çıkardı. Türkiye’nin istikrarına, güvenine ve bölgedeki liderliği noktasında harekete geçen, bundan rahatsız olan, eskisi gibi manşetlerle hükümetlerin tayin edildiği, hükümetlerin yıkıldığı dönemleri arzulayan, enflasyonların, dolarların biran da yükseldiği dönemleri arzulayanların yine işbaşına geçtiğini gördük. Bu seçimler farklı bir anlam kazanmaya başladı. Belediye Başkanımız esnaflara yapmış olduğu hizmetlerle birçok esnaf kesiminin gönlünü aldı. Kimileri bundan rahatsızlık duysa da, kimileri bunu karıştırmaya kalksa da, kimileri esnafın teşekküründen rahatsızlık duyarak bunu sanki bir siyasi görüşmüş gibi düşünmesi yanlıştır. Halbuki yapılanların takdir edilmesi bundan sonra yapılacaklara önayak olmak demektir. Daha bunu anlamayan birçok kesim var. Kalkıyor diyorlarki ‘Ya niye esnaf teşekkür ediyor’ Elbette yapılana teşekkür ediyorlar, yapılmayan içinde kalkıp aslanlar gibi istiyorlar. İstemeleri de gerekir. Siz yapılanları takdir etmezseniz, bundan sonra istemeye de yüzünüz olmaz. Bunu dahi düşünemiyorlar. Yapılan Malatya için yapıldı, yapılan Malatya esnafı için yapıldı.”

 

“DÜKKANLARI KAPATSANIZDA ÖDEMEYİZ”

  Aynı zamanda Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı da olan Keskin ziyarette yaptığı konuşmada, “Pazar Ruhsatları ile ilgili olarak Bakanlar Kurulu’nun almış olduğu karar bizce çok yanlış. Koç ile aynı kefeye konulduk. Günlük 20-30 milyon TL ciro çekenler ile günlüğünü 5-10 TL ile kapatan Beydağı’nın başında bir berberin yada bir bakkal aynı kefeye konulması ne AK Parti’ye yakışır, nede sayın başbakanımızın esnafa gösterdiği yakın ilgiye yakışır, nede adalete yakışır. Bunu mutlaka sayın bakanlarımız ve sayın başbakanımız ile görüşmeniz gerekiyor. Bazı çevreler sanki Pazar Ruhsatının Malatya’da uygulandığını söylüyorlar. Bakanlar Kurulu Kararının bizim Malatya’da yargıya götürme imkanımız yoktur. Bu sıkıntıdan esnafın kurtulması için milletvekillerimizin ve il başkanımızın konuyu sayın başbakanımıza götürmesini istiyoruz. Marketler ile esnafı aynı kefeye koyarsanız, dükkanlarımızı kapatsanız dahi biz bunları ödemeyiz” diye konuştu.

 Keskin şunları söyledi;  “Belediye Başkanımızın esnafa yaptığı güzel hizmetlerden dolayı açık yüreklilikle destekledik, ama diğer partilerden çok tepki aldık. Ama biz yine sözümüzün arkasındayız. Ülkemiz için, coğrafyamız için, geleceğimiz için, bölgemizdeki gelişmelerden dolayı sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dünde yanındaydık, bugünde yanındayız, yarında yanında olacağız. Bunu herkes böyle bilsin.” 

Kaynak: Burhan KARADUMAN

"
Tür DOSYA İNDİR